Stormar planen – och tar en selfie med Ronaldo

Portugal ledde med 3–0.
Då sprang ett barn in på planen och nådde Cristiano Ronaldo som tog en selfie med honom. Det ledde till att flera andra tog sig in på planen och nådde fram till stjärnan.
– Det är så nära arrangörskatastrof man kan komma. Spelarna får inte hamna i riskzonen. Här sker det fem, sex, sju gånger om. Det får inte hända, säger Jens Fjellström i TV4.

ANNONS
|

Det var i mitten av andra halvlek i mötet mellan Portugal och Turkiet som en ung pojke sprang in på planen, inrusande från läktarplats.

Uefa, som producerar EM, valde som vanligt (enligt policy) att inte visa några bilder på planstormaren för tv-publiken.

På andra bilder, som inte kablats ut i tv, syns det hur pojken sprang in till mittcirkeln och där tog en selfie med Cristiano Ronaldo.

Vakter var snabbt på plats och började jaga pojken, vilket ledde till jubel på läktarplats.

– Oj, nu får Ronaldo besök av en liten kille, säger TV4:s kommentator Lasse Granqvist samtidigt som tv-kamerorna visade andra bilder och fortsatte:

ANNONS

– Nu smiter han från vakterna och får publikens jubel. Vad kan han vara sju, åtta, år gammal kanske?, fortsätter Granqvist.

Flera andra tog sig in – nådde Ronaldo

Bara drygt tio minuter senare tog en annan planstormare, betydligt äldre, också sig och tog sig fram till Ronaldo även han och fick sig en bild.

Det stannade inte där.

För de tyska vakterna fick jobba.

Den tredje som försökte blev stoppad.

Expertens kritik: ”Men snälla någon”

Sedan på övertid lyckades ännu en ta sig fram till Ronaldo och sedan ännu en och ännu en.

– Nu börjar Ronaldo tröttna, säger Lasse Granqvist.

Ronaldo var inte ensam om att tröttna. Även experten Jens Fjellström röt till slut ifrån.

– Den första killen blev värsta marknadsföringen till planstormning. Men snälla någon. Nu är det inte lika charmigt längre, säger han och fortsätter:

– Det är så nära arrangörskatastrof man kan komma. Spelarna får inte hamna i riskzonen. Här sker det fem, sex, sju gånger om. Det får inte hända.

Portugal vann matchen med 3–0.

ANNONS