Succésviten bruten – Öis föll mot Öster

Fem raka utan förlust – i Växjö bröts Öis fina svit.
Sällskapet var en ramträff ifrån att rädda en poäng, men fick se matchen förloras med 0–1.
– Vi kan inte släppa in sådana mål, säger huvudtränare Andreas Holmberg.

ANNONS
|

Mot Örebro SK hemma i måndags var det ett Öis som inledde oerhört inspirerat. På lördagseftermiddagen borta mot topplaget Öster kom ett formstarkt Rödblått ut på ett bra sätt igen.

Det räckte dock inte till några poäng den här gången.

Öis svit på fem raka matcher utan förlust bröts i Växjö när Öster vann med 1–0. Det avgörande målet kom till efter en omställning sekunder före paus.

Huvudtränare Andreas Holmberg gav inte mycket för Öis agerande i samband med målet.

– Det är tungt att släppa in mål precis innan halvtidsvilan. Vi gör det inte tillräckligt bra där ... Vi har bollen utanför deras straffområde. Vi är två spelare i boxen, vi behöver inte slå in det inlägget. Sen är vi dåliga i reaktionerna vid bolltappet och sedan tjurrusar vi på en spelare som blir rättvänd ... Vi lämnar vår plats i stället för att falla av och invänta förstärkning, säger Holmberg.

ANNONS

Öis-tränaren: ”Alldeles för billigt”

– Det är ett alldeles för billigt mål att släppa in.

Annars var det ett Öis som kom ut starkt i början av matchen och det var inte långtifrån att Noah Christoffersson kunde ge gästerna ledningen. Ensam med den förre Öis-målvakten Robin Wallinder fick den formtoppade anfallaren inte alls till avslutet och sköt mitt på.

I andra halvlek var det ytterst nära att Amel Mujanic prickade dit kvitteringen, men målramen stod i vägen.

Bakåt storspelade Hampus Gustafsson. Det hände mycket åt båda håll.

– Jag gör det jag ska, inte mer än så. Alltid kul att göra något bra under 90 minuter. Jag ska ligga på den här formen. Jag ska kunna prestera på den här nivån, säger Gustafsson.

Det blev inga fler mål åt något håll. Öis förlorade.

Öis-stjärnan: ”Inget lag är bättre än oss då ...”

Andreas Holmberg är dock inte bekymrad över att nederlaget ska göra att Sällskapet tappar momentum.

– Vi ska fortsätta göra vår grej. Vi ska inte vara nöjda och tycka att vi har gjort en bra match mot kanske ett av seriens bästa lag.

Hampus Gustafsson tar vid:

– Inget lag är bättre än oss i den här serien när vi gör det vi ska. Vi får hålla oss till våra grunder och fortsätta göra det vi ska göra. Slipa på detaljerna helt enkelt.

ANNONS

Han tillägger:

– En sådan här dag får man kolla på prestationen. De är topptippade i superettan och vi åker hit och är lika bra som dem om inte bättre och förtjänar minst en poäng.

Amel Mujanic är inne på samma linje men hade, liksom Andreas Holmberg, önskat lite mer killerinstinkt i offensivt straffområde.

– Jag vill se lite mer hunger när vi väl får lägena, ”Bollen ska in”, liksom. Vi kommer till många lägen men vi är inte riktigt där. Det blir lite 50/50, mer distinkta där, säger Mujanic.

– Jag tycker ändå att den här insatsen ger oss en boost.

Fick inte fira födelsedag som vinnare

Andreas Holmberg igen:

– Vi saknar lite tro i vårt anfallsspel, vi skapar tre bra målchanser men vi ska kunna skapa ännu mer, våga ännu mer.

– Men visst, någonstans känns det ändå skönt att vi har kommit dit där vi nu är, där vi har spelat en match borta mot ett topptippat Öster, en väldigt jämn match och vi är inte nöjda för fem öre. Tyvärr saknades lite för att det skulle vara en topprestation och man behöver ha en topprestation för att vinna de här matcherna.

Lite extra surt var det kanske för tränaren som den här lördagen fyllde jämnt, 40 år.

ANNONS

Ställs firandet in nu?

– Jag ska hem och fira lite med familjen nu. Det blir väldigt lugnt och städat. Det är träning i morgon bitti. Jag hade gärna velat fira med en trepoängare ... nu blev det som det blev … Det är ny chans i svenska cupen på onsdag.

Och därefter väntar Degerfors i superettan på hemmaplan den 26 augusti.

– För dåligt att vi inte löste tre poäng till honom, vi får se till att ge en försenad present i stället med tre poäng nästa, säger Mujanic.

Fakta: Så startade Öis

(3–4–3) Hampus Gustafsson – Jonathan Azulay, Mikael Dyrestam, Abdoulaye Faye – William Svensson (Aydarus Abukar, 61), Amel Mujanic (Viktor Lundberg, 83), Charlie Vindehall (Erion Sadiku, 72) Anton Andreasson (Nicklas Bärkroth, 72) – Isak Dahlqvist, Noah Christoffersson, Tobias Sana.

Få det senaste om Öis – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Öis och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Rödblått.

Klicka här för att följa Öis

LÄS MER:Från sämst till formstarkast – därför har Öis lyft i superettan

LÄS MER:Fem punkter efter Öis seger mot Örebro SK

LÄS MER:Tredje raka segern för Öis – vann efter drömstart

LÄS MER:Daniel Paulson öppnar upp om skadan – och varför känslan är bättre i Örgryte

ANNONS