Blåvitt-supportrar på Gamla Ullevi.
Blåvitt-supportrar på Gamla Ullevi. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Supportrarnas initiativ – ska samla in fem miljoner till Blåvitt

De blåvita supportrarna går samman. Med stödkampanjen "Fjärde Oktober" ska de försöka samla in minst fem miljoner kronor till IFK Göteborg under det kommande året.
– Med tanke på hur många blåvita själar som finns där ute är vi övertygade om att vi kommer nå det målet, säger John Pettersson, ordförande i supporterklubben Änglarna.

ANNONS
|

Lagom till IFK Göteborgs 116-årsdag lanserar de blåvita supportrarna en ny kampanj för att hjälpa klubben i de tuffa tider som råder.

Namnet är "Fjärde Oktober" och målet är tydligt: Under det närmsta året ska minst fem miljoner samlas in till klubbens fortlevnad.

– Under det här året har det varit många små initiativ. Folk har swishat, det har lottats ut tavlor ... Nu ville vi samla allt till en enda enande kraft och sätta upp ett tydligt mål. Och fem miljoner, det ska vi klara, säger John Pettersson, ordförande i supporterklubben Änglarna, precis efter att han har varit uppe vid IFK Göteborgs minnessten på Karlsrofältet och lanserat kampanjen.

ANNONS

Det blev lyckat. Och en del pengar har faktiskt redan trillat in.

– Bara på de senaste dagarna har vi samlat in 100.000 från Änglarna och Kommandobryggans läktargrupper. Det är fantastiskt att vi kan vara uppe i en sådan summa redan innan kampanjen har börjat, säger John Pettersson.

Hur föddes idén till "Fjärde Oktober"?

– I takt med att den här märkliga säsongen har gått har vi insett att vi inte kan lita på att vi kommer komma tillbaka till ett normalläge inom en överskådlig framtid. Vi kan hoppas, men inte lita på det. Därför måste vi göra något själva. Vi kan inte sitta och vänta på att någon annan ska lösa det här åt oss. Transferintressenterna och sponsorerna gör vad de kan, men till syvende och sist kommer det vara vi med blåvita hjärtan som kommer lösa det här. Vi måste kliva fram.

Stödkampanjen kommer samla in pengar på tre olika sätt. Det kommer säljas merchandise i begränsad upplaga, det kommer vara möjligt att köpa stödbiljetter och så kommer det hållas olika former av lotterier och auktioner.

– IFK har hjälpt oss med infrastruktur, vi använder Blåvittshopen för att sälja merchandise, men annars är det ideella krafter som har gjort detta. Folk har designat en hemsida och produkter, de har donerat sin tid och minnesklenoder, förklarar John Pettersson.

ANNONS

– Vi tror jättemycket på det här.

ANNONS