Sven-Göran Eriksson: ”Askan kan kastas i vattnet här”

Sven-Göran Eriksson, 76, är den störste svenske tränaren någonsin. I januari berättade han att han drabbats av obotlig cancer – i en ny dokumentär berättar han om beskedet och att planera för döden.
– Askan kan kastas i vattnet här. Det känns som hemma, säger han i en Prime-dokumentär.

ANNONS
|

Han drog sig först tillbaka från rollen som sportchef i division 1-klubben Karlstad Fotboll, då av hälsoskäl. Ett tag senare berättade Sven-Göran Eriksson att han hade drabbats en obotlig cancer.

Beskedet han då hade fått var att han hade ”något år” kvar att leva.

Sedan dess har han hyllats unisont av fotbollens värld. Han har varit på plats i Liverpool, Göteborg, Italien och givetvis även Degerfors där allt började.

Samtidigt började TV-jätten Prime att spela in en dokumentär om honom. Där han berättar om beskedet och att det inte går att bota sjukdomen i det här stadiet.

– Det är en cancer som inte kommer att försvinna. Jag vet att den finns där, den kommer inte försvinna. Jag känner ingen smärta, men en dag kommer den ta mig. Innan den dagen kommer, lev i stället för att bara sitta ner och tänk på när och hur och det kommer att hända, säger ”Svennis” i dokumentären enligt Expressen.

ANNONS

I dokumentären deltar även hans son Johan och dottern Lina. De två berättar om försämringarna i hans tillstånd och om hur svårt det är att föreställa sig ett liv utan sin pappa.

Svennis berättar själv: ”Askan kan kastas här”

”Svennis” själv pratar gott om sina barn som han är väldigt stolt över.

– Det är skönt att se att barnen har ett bra liv, de har ett bra liv och kommer att ha ett bra liv, säger han.

Sedan berättar han även att han alltid haft svårt att planera framåt. Han har alltid levt i nuet och tagit livet som det kommer. Men en sak verkar han ändå ha bestämt sig för kring framtiden.

– Askan kan kastas i vattnet här. Det känns som hemma, säger han och syftar på sjön Fryken i Värmland.

LÄS MER:En Svennis-hyllning att minnas i alla våra dar

LÄS MER:Här hyllas Sven-Göran Eriksson av IFK Göteborg

LÄS MER:David Beckham dök upp i Värmland

ANNONS