Sverige kryssade i ödesmatchen – England vidare till EM

Sverige hade kniven mot strupen.
I EM-kvalet mot England behövde Blågult vinna för att gå vidare till mästerskapet direkt.
Men matchen slutade 0–0, vilket betyder att playoff väntar för Sverige.,
– Det känns bara skit, säger Johanna Rytting Kaneryd efter matchen.

ANNONS
|

Gamla Ullevi kokade under tisdagskvällen. Sverige ställdes mot England i en ödesmatch och förutsättningarna inför matchen var glasklara. Blågult behövde vinna för att ta en direktplats till EM i Schweiz nästa sommar.

Vid förlust eller kryss skulle det dock finnas en livlina för Sverige i form av playoff-spel senare i höst.

Och så kommer det bli. Matchen mellan Sverige och England slutade utan några mål, vilket släckte det svenska hoppet om en direktplats.

– Det är en stor besvikelse och tomhet över att vi inte kunde vinna den här matchen. Framför våra fans, på hemmaplan och med inramningen som var. Det känns bara skit, säger Johanna Rytting Kaneryd efter matchen.

ANNONS

England tryckte ner Sverige

När matchen startade handlade det mesta om England – som var bollförande och skickliga framåt. Det svenska landslaget fick kämpa hårt på egen planhalva.

Titt som tätt lyckades Sverige sno åt sig bollen och skapade fina kontringslägen. I det stora hela var England klart bäst i första halvlek, medan det svenska landslaget växte in i matchen.

Johanna Rytting Kaneryd är besviken efter matchen.
Johanna Rytting Kaneryd är besviken efter matchen. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Missar direktplatsen

I andra halvlek kändes det svenska laget mer förberedda på vad som väntade. England hade det inte lika lätt och det första farliga läget kom således från Sverige.

I den 50:e minuten testade Filippa Angeldal skott som den engelska målvakten Hannah Hampton med nöd och näppe styrde undan.

Därefter bjöd lagen på blandade prestationer. Matchen tappade fart en bra stund, men i slutet av matchen hade Sverige flera målchanser som signerades av bland annat Angeldal, igen, och även Linda Sembrant.

Men det hjälpte inte det svenska landslaget. Matchen slutade helt utan mål, vilket räckte för England – men inte för Sverige.

– Vi vinner inga matcher om vi inte kan göra mål. Så enkelt är det. Jag tycker att vi lyfter oss i stora delar av spelet och steppar upp när vi kommer ut i andra halvlek, men det är liksom inte bra nog, säger Rytting Kaneryd.

ANNONS

Så startade Sverige mot England:

Zecira Musovic – Jonna Andersson, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson, Hanna Lundkvist (88’ Sofia Jakobsson) – Filippa Angeldal (88’ Nathalie Björn), Kosovare Asllani (62’ Rosa Kafaji), Julia Zigiotti Olme (62’ Hanna Bennison) – Johanna Rytting Kaneryd, Madelen Janogy (46’ Evelyn Ijeh), Fridolina Rolfö.

LÄS MER:Därför lämnade stjärnorna lagfotograferingen

ANNONS