Tuff start för Lampard – ny förlust för Chelsea

Tränaren Frank Lampard har fått en tuff start på återkomsten i Premier League-laget Chelsea.

|

Efter att ha sparkat tränaren Graham Potter vände sig ägarna Todd Boehly och Behdad Eghbali till ett känt namn i Chelsea-kretsar.

Frank Lampard.

Men inte ens 44-åringen har fått ordning på London-klubben.

Efter 0–1 borta mot Wolverhampton följde 0–2 borta mot Real Madrid i Champions League-kvartsfinalens första match.

Och sedan kom 1–2 hemma mot Brighton.

Tappade ledningen

Lampards Chelsea fick visserligen en smakstart på Stamford Bridge med Conor Gallaghers 1–0 i 13:e minuten – sedan gick det bara utför.

I slutet av halvleken kvitterade Danny Welbeck och i 69:e minuten ordnade Julio Enciso vändningen.

Och som 19-åringen gjorde det.

Paraguayanen drog till med högern, bollbanan var rak, farten hård – och slutligen satt bollen i målvakten Kepa Arrizabalagas ena kryss.

En fullträff som gav Brighton viktiga poäng i kampen om spel ute i Europa.

För Chelsea blev det bara ytterligare en tung förlust.

Skällde ut ägaren

För Frank Lampard & Co handlar det om att repa mod snabbt, då Champions League-returen mot Real Madrid väntar på tisdag.

Frågan är hur mycket klubbens supportrar tror på att laget ska kunna vända på underläget från det första mötet?

Under slutet på mötet med Brighton fångade nämligen fotografer hur upprörda fans till synes gjorde allt i sin makt för att göra sin missnöje mot Boehly tydligt.

Den amerikanske miljardären följde matchen från en privat del av läktaren – men ovanför denna sektion fick supportrar syn på honom.

Dessa lutade sig över kanten och skällde ut ägaren efter noter. Stora delar av arenan buade också när det stod klart att Chelsea inkasserat ännu en förlust.