Utsikten förlorade matchen trots Alexander Faltsetas två mål.
Utsikten förlorade matchen trots Alexander Faltsetas två mål. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Utsikten tappade ledningen – efter mardrömsstarten

Utsikten fick en tuff start mot Oddevold med ett tidigt baklängesmål, men lyckades ta ledningen genom två mål av Alexander Faltsetas.
Trots det vände gästerna och vann matchen med 3-2.
– Det är tungt nu, säger Utsiktens målvakt Elias Hadaya efter förlusten.

|

Efter att ha åkt på en sen förlust mot Östersunds FK – där de behövde åka 796 kilometer upp till match – åkte Utsikten direkt på ett bakslag i matchen mot Oddevold när Assad Al Hamlawi på halvvolley sköt in bollen i vänstra krysset strax utanför straffområdet efter knappt tre minuter.

Trots att Utsikten hade en del boll i den första halvleken svårt att skapa några riktigt farliga lägen på ett molnigt Bravida Arena.

Och bara fem minuter efter chockstarten blev Robin Book nergjord i straffområdet i Oddevolds straffområde. Resultatet? Gult kort till mittfältaren för filmning.

Faltsetas tvåmålsskytt

Men kvitteringen – såväl som ledningsmålet – skulle i stället komma senare.

För i den 29:e minuten, efter ett fint förarbete av Lucas Lima, smällde Alexander Faltsetas in returen till kvittering, 1-1, efter att målvakten tagit det första skottet från Lima. Första halvlek slutade därefter.

Men lika mycket drömstart som Utsikten fick när matchen började, desto större utdelning skulle i stället de få i början av den andra halvleken.

Hemmalaget fick tidigt en straff efter att en spelare blivit nerdragen i straffområdet. Lima stegade fram och sköt mitt i mål. Men sin vana trogen krigade Faltsetas in bollen för ledningsmål, som senare tvingades bytas ut på grund av skada.

Tappade ledningen och föll

Matchen var dock inte avgjord där utan Oddevold skulle kvittera – och dessutom göra segermålet. Det var Liridon Kalludra som satte foten på Daniel Krezics inspel.

I den 87:e minuten satte backen Filip Karlin bollen i djupet till Krezic, som assisterade till gästernas andra mål, som utmanar och spelar in den till inbytte Linus Tornblad. 3-2.

På slutet kunde Utsikten inte få hål på bortalaget, och matchen slutade i förlust. Därmed åkte de på sin fjärde raka förlust i superettan.

”Känner inte igen oss”

Utsiktens målvakt Elias Hadaya var märkbart besviken efter förlusten.

– Det är tungt nu. Vi leder med 2-1 och tappar till 3-2, samtidigt kommer vi från tre raka förluster. Jag känner inte igen oss alls, säger Hadaya efter matchen.

Utsikten har nu ett sommaruppehåll där de behöver slipa på formen och komma tillbaka starkare.

– Semestern och uppehållet kommer bra nu, vi måste använda den till att rannsaka oss själva och komma tillbaka med en ny energi.

Så startade Utsikten (4–4–2):

Elias Hadaya – Erik Westermark, Sebastian Lagerlund, Kevin Rodeblad Lowe, Malkolm Moenza – Fredrik Martinsson, Suleman Zurmati, Alexander Faltsetas, Robin Book – Filip Trpcevski, Lucas Lima