Uppgifter: Karim Benzema vägrar ansluta till VM-finalen

Karim Benzema är skadefri och kan kallas in till VM-finalen.
Men enligt franska Libertad Digital vägrar han ansluta till truppen.
Anledningen ska vara en spricka i relationen med förbundskaptenen.

ANNONS
|

Efter en stor utpressningsskandal stängdes Benzema av från det franska landslaget i flera år. Till förra sommarens EM var han så tillbaka inne i värmen.

Sedan dess har Benzema haft sin bästa säsong i karriären, för det fick han priset som världens bäste fotbollsspelare. Därmed var VM i Qatar tänkt att bli hans stora revansch i ”Les Bleus”.

Men dagar innan mästerskapet sparkades igång tvingades han kasta in handduken till följd av en skada. Därmed såg gulddrömmen ut att vara krossad.

I stället har Frankrike spelat sig till VM-final utan anfallsstjärnan, som hela tiden funnits med på en reservlista varifrån man kan kalla in spelare.

ANNONS

Nu kommer det nya uppgifter kring varför man inte gjort slag i saken.

Uppgifter: Tvingades åka hem

Enligt franska Libertad Digital var det aldrig Benzemas val att åka hem från mästerskapet. Tidningen uppger att förbundskapten Didier Deschamps tvingade honom – sedan var han återställd efter endast tre dagars behandling från klubblaget Real Madrid.

Sedan åkte han på semester på franska paradisön Reunion i Indiska oceanen.

Tillbaka från semestern ska Benzema ha tränat som vanligt med Real Madrid i en vecka, han ska också ha spelat en träningsmatch.

Några tankar på att ansluta till landslaget om frågan ställs ska han inte ha, i stället skriver Libertad Digital att han upplever att Deschamps inte gillar honom att han ska ha beklagat sig över situationen för sina lagkamrater.

Deschamps verkar inte heller speciellt sugen på att lyfta på luren för Benzema.

– Jag vill inte svara på den frågan. Nästa fråga. Jag ber om ursäkt, sa han när han fick frågor om anfallaren på en pressträff.

Finalen mot Argentina spelas på söndag.

LÄS MER:Infantino: "Bästa VM någonsin"

LÄS MER:Messis tröja slutsåld i hela världen

LÄS MER:Ståle Solbakkens attack på Arsene Wenger: ”Skrämmande”

ANNONS