Uppgifter: Landslagshjälten Ola Toivonen på väg till Malmö FF

Ola Toivonen, 33, är ytterst nära en återkomst i Malmö FF. Det skriver Expressen.
– Jag har inga kommentarer till det, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, till Fotbollskanalen.

ANNONS
|

Ryktena har florerat ordentligt kring Ola Toivonen på senare tid. Alla Stockholmsklubbar har kopplats ihop med 33-åringen, till exempel.

Men även Malmö FF har varit på tapeten för Toivonen. Och det är också den klubben, vilket uppgifter till Expressen gör gällande, som lyckats knutit till sig Degerforssonen.

– Jag har inga kommentarer till det, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, till Fotbollskanalen.

Parterna ska ha fört diskussioner under en längre tid och varit nära ett påskrivet avtal – med förutsättningen att allsvenskan sparkas i gång och att inget oförutsett händer så kommer Ola Toivonen att värvas hem till sommaren, skriver Expressen. De skriver också att det kan dröja ytterligare veckor eller till och med en dryg månad innan han presenteras officiellt.

ANNONS

LÄS MER: Zlatan flyttas – efter sommaren

Tidningen fortsätter beskriva att coronakrisen ska ha ställt till det för Daniel Andersson som måste ha ett godkännande från styrelsen innan allt är klappat och klart.

– Vi känner till Ola såklart, att säga någonting annat vore löjligt. Vi känner till Ola, och ja, han har varit hos oss och vi har varit i kontakt. Mer än så vill jag inte säga, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Lämnar Australien

Den svenske landslagsforwarden har spelat i australiensiska Melbourne Victory sedan 2018. Det har sedan en tid tillbaka stått klart att han lämnar Melbourne och han har öppnat dörren för att komma hem till Sverige.

I MFF spelade Toivonen mellan 2007 och 2009. Han har även ett förflutet i Örgryte där han spelade 2006.

När allsvenskan kommer i gång är ännu inte säkert. Folkhälsomyndigheten och Svenska fotbollförbundet hade ett möte under fredagen men där togs inga beslut. Målet om att starta allsvenskan den 14 juni står dock fortsatt fast.

LÄS MER: Domaren talar ut: Klämde mina bollar

ANNONS