Malmö FF sparkar Milos Milojevic

Tränaren Milos Milojevic får sparken från Malmö FF, det bekräftar klubben under fredagen.
”Bakgrunden är de sportsliga prestationerna samtidigt som föreningen nu går in i en avgörande del av säsongen”, skriver klubben.

ANNONS
|

Under onsdagskvällen förlorade Malmö FF mot litauiska laget Zalgiris Vilnius och åkte därmed ur kvalet till Champions Leagues gruppspel. Efter förlusten ropade delar av publiken på tränaren Milos Milojevics avgång.

– Det är något som ledningen bestämmer, inte jag. Det var inte jag själv som anställde mig, sa Milojevics efter matchen och fortsatte:

– Just nu är jag Malmös tränare och jobbar 24 timmar om dygnet tills de säger något annat.

Efter matchen började rykten spridas på sociala medier om tränarens avgång.

På fredagen meddelar Malmö FF att man avbryter samarbetet med Milos Milojevic.

”Bakgrunden är de sportsliga prestationerna samtidigt som föreningen nu går in i en avgörande del av säsongen med såväl kvalifikation till det europeiska cupspelet som strid om SM-guld. Beslutet att gå skilda vägar är fattat i samförstånd med Milos Milojevic”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

ANNONS

Ingen ny tränare klar

– Milos är en duktig tränare och han har varje dag satt föreningen i första hand, så även när vi diskuterat och kommit till det gemensamma beslutet att gå skilda vägar. Vi skiljs som vänner och i och med cupguldet är han inskriven i föreningens historieböcker för alltid. Vi tackar Milos för hans tid i Malmö FF och önskar honom lycka till framöver, säger MFF:s ordförande Anders Pålsson.

Tränaren har lett Malmö FF i 16 allsvenska matcher. På dessa matcher har laget tagit 30 poäng, vilket innebär en femte placering i allsvenskan. Förlusten i CL-kvalet verkar ha varit den utlösande faktorn till att tränaren fick lämna sitt uppdrag.

– Vi gjorde vårt bästa men ibland går det inte som man önskar sig. Jag önskar hela klubben lycka till i framtiden och jag önskar att alla de målen vi satte upp kommer att infrias, säger Milojevic.

Milojevic hann även vinna svenska cupen-titeln med klubben när Malmö FF tog hem vinsten för första gången sedan 1989 efter en finalseger mot Hammarby.

Malmö FF skriver att processen med att hitta en ny tränare pågår och att den sportsliga ledningen, med sportdirektör Daniel Andersson och sportchef Andreas Georgson, tar över ansvaret tills en ny tränare är på plats.

ANNONS

Malmö FF:s nästa match är i Europa League-kvalets tredje omgång mot F91 Diddeleng från Luxemburg den 4 augusti.

ANNONS