SvFF uppges ha haft möte med Ole Gunnar Solskjaer om förbundskaptensjobbet.
SvFF uppges ha haft möte med Ole Gunnar Solskjaer om förbundskaptensjobbet. Bild: JASON CAIRNDUFF

Uppgifter: SvFF har träffat Ole Gunnar Solskjær om förbundskaptensjobbet

Svenska fotbollförbundet jagar ny förbundskapten. Enligt Fotbollskanalen har förbundet haft möte med den tidigare Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjær om jobbet.

ANNONS
|

Svenska fotbollsförbundets jakt på en ny förbundskapten för herrlandslaget efter Janne Andersson går vidare efter Olof Mellbergs nej.

Nu skriver Fotbollskanalen att förbundet i december hade ett möte med den förre Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjær om jobbet och att norrmannen "var intresserad av att mötas”.

Efter det mötet bestämde sig förbundet enligt Fotbollskanalen för att satsa på Olof Mellberg och Tony Gustavsson, nu förbundskapten för Australiens damlandslag. Sedan dess har Mellberg tackat definitivt nej och Gustavsson ska vara svår att lösa från det australiska fotbollsförbundet. Om Solskjær fortfarande är aktuell för jobbet är oklart.

Fick sparken 2021

Sedan Solskjær 2021 fick sparken från Manchester United har han flyttat tillbaka till Norge och bland annat arbetat för Uefa och med norska ungdomslag.

ANNONS

– Jag har haft erbjudanden. Senast två från Saudiarabien. Min bäste vän, som också är min agent, går igenom anbuden. Om du varit manager för Manchester United kan du ha egna krav om vad du vill arbeta med, sa Solskjaer om sin situation till The Athletic i september.

Fotbollskanalen skriver vidare att förbundet även träffat den tidigare Malmö FF-tränaren Jon Dahl Tomasson. Han är nu tränare för Blackburn.

SvFF har sagt att man vill ha en ny förbundskapten på plats i mars.

LÄS MER:Experterna: Därför har ingen förbundskapten ännu anställts

LÄS MER:Efter Mellbergs nej – han leder gärna landslaget

LÄS MER:Bäckströms startelva i årets första landskamp

ANNONS