Uppmaningen till Gais-supportrarna inför Hammarbys invasion: ”Upp till bevis”

Biljettrycket inför Gais–Hammarby har varit enormt.
Nu har Hammarby, som satsar stort på den kommande bortaresan, sålt slut sina sektioner på Gamla Ullevi.
– Man kan säga att det är upp till bevis för Gais-supportrarna att hålla i sin hemmaborg, säger Szofia Jakobsson, kommunikationsansvarig i Gais.

ANNONS
|

Höstsäsongens öppningsmatch mellan Gais och Hammarby på Gamla Ullevi har mottagits med stort intresse från supportrarna. Gais räknar med en fullsatt och kokande arena den 7 juli.

I skrivande stund har runt 14 000 biljetter sålts.

– Maxkapaciteten för den här matchen kommer ligga på 17 400 biljetter. Det räknar vi med att sälja. Vi hoppas på samma tryck som i Göteborgsderbyt mot Blåvitt, säger Szofia Jakobsson, kommunikationsansvarig i Gais.

Hammarbyinvasion på Gamla Ullevi

Intresset från bortalagets supportrar har varit så stort att de redan sålt slut sina sektioner.

– Det har varit ett väldigt stort tryck från bortasupportrarna. Som vi förstått det gör de ett större grepp med någon form av ”årets bortaresa”, säger Jakobsson när hon pratar om de 5 500 biljetterna på bortasektionerna.

ANNONS

Hammarbys kommande publikinvasion får föreningen att skicka en uppmaning till alla Gais-supportrar som står utan biljett:

– Nu är det verkligen upp till bevis för gaisarna att hålla i sin hemmaborg. Det är viktigt att vi fyller sektionerna med supportrar och att man inte väntar för länge med att köpa biljett.

Vad betyder det för er att biljettrycket är stort?

– Det ger naturligtvis en otroligt positiv injektion för hela klubben. Vi känner att det finns en längtan efter att se Gais spela och att spela mot de här lagen som vi tycker att vi ska få möta nu när man uthärdat länge och väl i lägre divisioner.

– Många har naturligtvis minnen av spel mot Stockholmsklubbarna och ser fram emot det nu när det händer. Det blir ett häftigt möte som vi ser fram emot.

LÄS MER:Återkomsten Gais – Del 2: Invasion och Europadrömmar

LÄS MER:Jonas Lindberg om framtiden i Gais: ”Jag ska inte försvinna”

LÄS MER:Miljontillskott för Gais – efter talangens avsked

ANNONS