Utsiktens manager Bosko Orovic.
Utsiktens manager Bosko Orovic. Bild: JENS CARLSSON

Utsikten knep en pinne i Borlänge – höll nollan mot Brage

Utsikten är kvar i mitten av tabellen i superettan.
Mot Brage på Domnarsvallen blev det mållöst.
– Utifrån att vi släppte in tre mål senast så är det ett fall framåt, säger Utsiktens manager Bosko Orovic till Max.

ANNONS
|

Den delade poängen innebär att Utsikten går förbi Örgryte och upp på åttonde plats i superettan, med sju matcher kvar. De har åtta poäng upp till Öster på kvalplatsen.

– Man får inte var kaxig borta mot Brage, det är klart att vi är nöjda med en poäng. Sen finns det oerhört mycket i vårt spel som vi inte är nöjda med. Speciellt i bytena där vi har problem med vad vi ska göra. En eller två spelare går bort sig hela tiden. Då blir det jobbigt, säger Bosko Orovic till Max.

Hadaya satte stopp

Trots att Brage dominerade i första halvlek hade Utsikten matchens första chans. I åttonde minuten fick 18-årige Kalipha Jawla ett bra läge i straffområdet, men hans avslut med vänstern gick någon meter utanför.

ANNONS

Annars var mest dalmasarna som skapade chanser, bland annat två frilägen som Utsiktens målvakt Elias Hadaya satte stopp för. Vid en chans hade han dessutom hjälp av ribban.

Utsiktens bästa chans i andra halvlek fick Lucas Lima när han avslutade från nära håll, men på en Bragespelare.

”Kunde ha gått åt vilket håll som helst”

Hadayas svettigaste räddning kom i 75:e minuten när Johan Arvidsson sköt. Hadaya kastade sig till höger och fick verkligen sträcka ut. Han nådde bollen med handen och stötte bort den till hörna.

– Vi var lite passiva i boxarna. Vi startade bra första kvarten i första och andra. Men Brage var direkta och bra och kom runt på kanterna och matade in, säger Orovic.

Han får frågan i tv-sändningen vilka han tyckte förtjänade segern.

– Det är svårt att säga. De hade ett större tryck på oss sista 25 minuterna, men vi hade också farliga chanser. Det kunde ha gått åt vilket håll som helst, säger han.

Så startade Utsikten (4–4–2):

Elias Hadaya – Sebastian Lagerlund, Jesper Brandt, Kevin Rodeblad Lowe, Malkolm Moenza – Karl Bohm, Ivo Pekalski, Wiggo Hjort, Robin Book – Lucas Lima, Kalipha Jawla

ANNONS