221017 Utsiktens Lucas Hedlund deppar efter rött kort under fotbollsmatchen i Superettan mellan Utsikten och Halmstad den 17 oktober 2022 i Göteborg. 
Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0216
221017 Utsiktens Lucas Hedlund deppar efter rött kort under fotbollsmatchen i Superettan mellan Utsikten och Halmstad den 17 oktober 2022 i Göteborg. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN / COP 147 / KA0216 Bild: KRISTER ANDERSSON

Utsikten kryssade borta mot Skövde AIK

Utsikten tog ny poäng i superettan.
Detta efter 1-1 mot ett Skövde AIK – som brände en straff i andra halvlek.

ANNONS
|

Ville man kolla på finlirar-fotboll, ja då var kanske inte Södermalms IP i Skövde platsen man skulle befinna sig på under söndagseftermiddagen.

Det ruggiga regnet gjorde att fotbollsplanen inte var av absoluta toppklass – vilket, i och för sig, hör till när fotbollssäsongen börjar rundas av i oktober.

Svåra underlaget präglade såklart matchen mellan Skövde AIK och Utsikten och ledde till att det blev lite mer kampmoment i matchen.

I just ett sådant moment ledde till att ”Kiken” hamnade i ett tidigt underläge. Utsikten misslyckades med att rensa bollen som istället hamnade hos Jack Cooper Love som, i sin tur, petade fram bollen till Yoann Fellrath som sköt in ledningsbollen.

ANNONS

Fem minuter senare lyckades Utsikten få till en kvittering efter en situation som var en av säsongens kanske absolut rörigast. En kort hörnvariant ledde till att bollen for fram och tillbaka mellan spelarna i straffområdet innan den hittade fram till Jakob Hedenquist som kunde göra mål för andra matchen i rad.

– Det var väldigt rörigt, jag försökte bara komma före min gubbe och få en ren träff på bollen. Som tur är står backen en meter in i målet, så det var lite flyt såklart, säger han till Discovery +.

Fotbollsmatchen fortsatte på det röriga, svårspelade, spåret och i den andra halvleken hade Skövde ett ypperligt läge att ta ledningen i matchen.

Efter ytterligare en kaotisk situation fick hemmalaget en straff med sig, efter att Utsiktens försvarare Wilhelm Nilsson slitit ner Fellrath som stormade mot en lurig retur.

Nilsson fick direkt rött – och Fellrath chansen att sätta sitt andra mål.

Skövde-anfallaren stod dock för en svag straff som tog i stolpen. När han sen högg på returen, ja då bjöd Mikica Gjorgievski på en räddning av kategorin ”desperation”.

Ytterligare något mer mål föll inte, i stället fick båda lagen nöja sig med 1-1 och delad pott.

ANNONS
ANNONS