Skrällseger mot ett topplag i förra omgången. Skrällseger mot ett annat topplag i denna omgången.
Utsiktens BK har toppat formen i superettans slutskede.
– Det känns jättebra, säger matchvinnaren Karl Bohm efter segern mot Halmstad.

|

I förra omgången var Utsikten och Halmstad med om varsin skräll. En positiv sådan för Utsikten, en negativ sådan för Halmstad.

Först var det Utsikten som besegrade dåvarande tvåan BP. Sedan var det dåvarande ettan Halmstad som fick se sig besegrade av Örgryte efter en dramatisk vändning i den andra halvleken.

Under den regniga måndagskvällen möttes de båda lagen på Bravida Arena. Dags för en ny skräll då? Jovars.

Matchen inleddes med att Halmstad hade väldigt mycket boll. Men i den 11:e minuten stack Utsikten emellan med ett anfall. Karl Bohm lyfte in ett inlägg som Jakob Hedenquist, via en Halmstad-spelare, nickade in. 1–0 och en drömstart för “Kiken”.

Utökade ledningen

Målet fick Utsikten att växa in i matchen. Laget gjorde det svårt för Halmstad och hotade mycket i sitt omställningsspel.

Och i den 24:e minuten skulle det rassla till igen. Karl Bohm fick bollen från Nsima Peter och tryckte tjusigt in den via stolpen.

– Vi får en jättebra start på första halvlek. Sen i slutet på första blev vi lite tillbakatryckta och de hade mycket boll, säger Bohm.

Hans mål blev den första halvlekens sista. 2–0 alltså efter en imponerande halvlek av Utsikten.

– Disciplinen i försvarsspelet är riktigt, riktigt bra. Det var lite det som var framgången mot BP. Så vi fortsatte på det inslagna spåret och det gick väldigt bra, säger Bohm.

Halmstads Alexander Johansson fick rött kort. Även Utsiktens Lucas Hedlund fick senare i matchen syna det röda kortet. Bild: KRISTER ANDERSSON

Utvisad för slag i ansiktet

Pressen på Halmstad inför den andra halvleken, således.

Då kom gästerna från Halland ut piggt och var genom Alexander Johansson nära en reducering redan efter 27 sekunder. Ingen lycka den gången.

Men samme Johansson skulle i den 63:e minuten spurta sig förbi, hakas av Utsiktens Erik Kembel Westermark och få straff. Fram klev Sadat Karim som tryckte in en reducering.

Nerv i matchen och Halmstad-tryck framåt. Men laget fick klara sig utan skytteligatvåan Alexander Johansson sista tio. Efter ett fult slag i ansiktet på Wilhelm Nilsson fick han syna det röda kortet. På stopptid fick också Utsiktens Lucas Hedlund syna det röda efter två gula.

– På det stora hela var det ganska mycket heta känslor. Det betydde jättemycket för oss och för Halmstad i toppstriden också. Så det var helt klart mycket känslor. Det är mycket som står på spel nu i slutet på säsongen, säger Bohm.

Halmstad tryckte på för en kvittering men Utsikten stod emot. 2–1 och en blytung seger i jakten på ett nytt superettan-kontrakt.

– Jag tycker att vi visar extremt mycket karaktär och följer matchplanen som vi hade innan. Stor heder till samtliga, säger Bohm.

Segern innebär att Utsikten nu har fyra poäng ned till negativt kval med tre omgångar kvar.

Hur ser du på era chanser att säkra kontraktet?

– Just nu för egen del fokuserar jag på en match i taget. Vi fick en seger i dag och en seger innan det mot BP. Så det är bara att ta en match i taget. Vi kommer sen komma till den sista matchen och det gäller att vinna så mycket som möjligt, säger Bohm.

Så spelade Utsikten

(3-5-2): Mikica Gjorgievski – Wilhelm Nilsson, Erik Gunnarsson, Erik Kembel Westermark – Jakob Hedenquist, Allan Mohideen, William Milovanovic, Markus Björkqvist, Predrag Randelovic (Marvin Anieboh, 81) – Karl Bohm (Jonathan Quintero Olsson, 93), Nsima Peter (Lucas Hedlund, 67).