Utsikten vann på nytt – hänger med uppe i toppen

Usla på försäsongen, raka motsatsen när serien började och serietopp efter fyra omgångar. Då har veteranen Alexander Faltsetas sitt segerfirande välplanerat.
– En portugisisk rätt som frugan gjort, Fångarna på fortet med barnen och så en gottegrej på det, säger han och skrattar.

ANNONS
|

Få det senaste om Utsiktens BK – så fort det händer

Missa inte en nyhet, reportage eller analys – följ Utsiktens BK och få en pushnotis direkt till din telefon så fort det händer något i Gulsvart.

Klicka här för att följa Utsiktens BK.

Om man bara skulle se till hur det såg ut innan årets serie drog igång var det nattsvart för Utsikten. Visst, man själva var tydliga med att man hade tränat hårdare än någonsin under försäsongen.

Samtidigt var resultaten svaga.

Prestationerna likaså.

Lägg till att laget blev tippade ganska långt ner av allt och alla.

Men så började säsongen på allvar. Då hände också något med spelarna i Utsikten som började att vinna igen och efter fyra omgångar är laget obesegrade. Det blev seger mot Öis i premiären, sedan två kryss och nu en seger med 1–0 mot Sundvall efter att Filip Trpcevski gjort matchens enda mål.

ANNONS

”Kiken” är alltså i topp i serien.

Gott självförtroende i Utsikten: ”En bra start”

Då passar spelarna på att njuta, särskilt veteranen Alexander Faltsetas som redan under tiden i Häcken pratade om tre poäng rätt ner i gottepåsen.

– Jajamän! Den här segern ligger där nere. Sedan hade man hoppats på ännu mer men obesegrade känns bra. Sedan får man ta det för vad det är de här första omgångarna. Det är nästan mer krig än fantastiska fotbollsmatcher i början, säger han och fortsätter:

– Men så länge vi tar segrar och poäng får det se ut lite som det gör ibland.

Nu får du ändå förklara, hur kan ni gå från den försäsongen till det här?

– Vi ökade ju träningsmängden rejält och tränade väldigt hårt. Det fanns en tanke bakom det för att skapa en tålighet över säsongen. I början var man trött och det var många trötta kroppar och huvuden. Det var tufft men det har hjälpt oss.

Är det lite lugnare nu?

– Ja, vi har tuffa pass fortfarande men den värsta gristräningen är över.

Vad betyder den här starten för er?

– Det är en bra start men vi ska vara ödmjuka inför uppgiften fortsatt. Det är en väldigt jämn serie med många lag som vill knipa poängen. Sedan har vi fått en bra start, vi har ett bra go och självförtroende i gruppen och det här ger oss luft under vingarna.

ANNONS

Faltsetas recept på en bra segerkväll

Hur firar man då att vara obesegrad efter fyra första och vara med i toppen av superettan? Jo, Alexander Faltsetas har sitt firande helt klart och en välplanerad lördagskväll.

– Frugan har gjort någon portugisisk rätt här. Sedan blir det Fångarna på fortet med barnen och sedan kan det slinka ner en gottegrej, säger han och skrattar.

En bra lördag, helt enkelt?

– Absolut.

Så startade Utsikten

(4–4–2): Elias Hadaya – Malkolm Moenza (Erik Westermark, 85), Kevin Rodeblad Lowe, Jesper Brandt (Allan Mohideen, 54), Sebastian Lagerlund – Robin Book, Filip Trpcevski, Predrag Randelovic (Alexander Faltsetas, 61), Fredrik Martinsson – Lucas Lima (Suleman Zurmati, 61), Albin Skoglund (Lorent Mehmeti, 85)

ANNONS