van Gaal om toalettbesvären efter cancerdiagnosen

Louis van Gaal är sjuk i cancer.
Han hoppas att den behandling han fått gett önskat resultat.
– Om jag kan gå på toaletten igen vore det ett mirakel, säger han.

ANNONS
|

van Gaal har tränat klubbar som Barcelona och Manchester United, han har också basat över det nederländska landslaget under tre olika sejourer.

Under den senaste vändan bar han på en hemlighet – först i april förra året avslöjade han att han går en kamp mot testikelcancer.

Han berättade att han genomgått hela 25 strålbehandlingar, trots det ville han hålla det hela för sig själv för att inte ta fokus från landslaget.

– Man dör inte av prostatacancer, i alla fall inte i 80–90 procent av fallen. Det är vanligen andra underliggande sjukdomar som dödar. Men jag har en ganska aggressiv form och har blivit strålad 25 gånger. Då har du mycket att ta hand om för att ta dig igenom livet, sa han i samband med avslöjandet.

ANNONS

Ska på återbesök

Än i dag behandlas han för sjukdomen. Den 19:e september ska han på återbesök för att se om det rör sig åt rätt håll.

– Jag opererades för några veckor sedan. De har försökt få ordning på allt, men exakt vad de gjort behöver jag inte berätta här. Nu får vi vänta och se vad de säger …, konstaterar han i nederländsk tv.

Han delger inte mycket om sitt nuvarande mående. Däremot berättar han att situationen innebär en del förändringar i vardagen.

– Om jag kan gå på toaletten på egen hand igen vore det ett mirakel, säger han.

van Gaal avgick som förbundskapten efter den VM-turneringen slutade med kvartsfinalförlust mot Argentina. För tillfället tränar han inget lag.

LÄS MER:Messi efter straffdramat: "Vi fick lida"

LÄS MER:Louis van Gaal har prostatacancer

LÄS MER:Louis van Gaals sexinvit under Nederländernas VM-träning

ANNONS