Viktor Fischer försvann – avslutar nu karriären

AIK-lånet Viktor Fischer var försvunnen.
Sedan hittades han på Roskildefestivalen i Danmark.
Nu står det klart att 29-åringen avslutar karriären.

ANNONS
|

Viktor Fischer lånades in som en prestigevärvning till AIK inför säsongen. Men våren har långt ifrån motsvarat förväntningarna. Han har haft skadeproblem, blivit bänkad och haft svårt att hitta nätet.

Det har rapporterats om att AIK vill avbryta lånet i förtid, men att Fischers belgiska klubb Royal Antwerp inte vill ha tillbaka honom.

Han har dock inte vart med på de senaste AIK-träningarna.

– Inte ens jag vet säkert var han är. Det är en fråga till Thomas (Berntsen, sportchef). Vi får se, sade tränaren Andreas Brännström till TT tidigare under torsdagen.

Men nu har dansken hittats.

ANNONS

Fischers tidigare lagkamrat i FC Köpenhamn, Mathias ”Zanka” Jørgensen, har lagt upp en Instagram-story med en bild på Fischer från Roskilde-festivalen i Danmark.

Slutar med fotboll

Senare på torsdagen gick AIK ut med nyheten att de bryter avtalet med Viktor Fischer i förtid.

– Viktor har under sin tid i klubben bidragit på det bästa sätt som han har kunnat, men skador efter en lång karriär gör att han inte har kunnat delta och bidra på det sättet som vi alla har önskat. Båda parter tycker därför att det i nuvarande läge är bäst att avsluta samarbetet och vi önskar Viktor stor lycka framöver, säger herrlagets sportchef Thomas Berntsen enligt AIK:s hemsida.

Samtidigt gick Royal Antwerp ut och berättade att spelaren nu avslutar karriären, blott 29 år gammal.

”Anledningen är en kvardröjande skada. Fischer lånades ut till AIK i Sverige fram till slutet av kalenderåret. På hans begäran bryts kontrakten med båda klubbarna efter ömsesidig överenskommelse.”, skriver den belgiska klubben på sin hemsida.

LÄS MER:AIK-tränaren: "Det gör lite ont i hjärtat"

LÄS MER:Brännström: "Inte ens jag vet säkert var han är"

ANNONS