Zlatan kritiseras efter kontroversiell lek med influencern

Zlatan träffade youtubern IShowSpeed i Milano.
Då sa influencern: ”Den som rör sig är homosexuell” och Zlatan satt still i flera minuter.
Nu kritiseras svenskens agerande i Italien.

ANNONS
|

IShowSpeed, eller Darren Watkins Jr som han egentligen heter, gjorde sig till en början känd genom att streama sig själv när han spelade tv-spel inför sina Youtube-följare.

Den senaste tiden har han tagit internet med storm då han åkt runt och livesänt från flera olika europeiska städer och hans fans har vallfärdat för att få en glimt av Youtubestjärnan.

I tisdags var 19-åringen i Milano för att träffa Zlatan Ibrahimovic. Under en och en halv timme utforskade de svenskens hemstad och när de två var på väg in till AC Milans butik i Milanos centrum utropar IShowSpeed plötsligt: ”Den som rör sig är homosexuell”.

ANNONS

Zlatan och Darren Watkins Jr sitter därefter still i flera minuter. Svensken ”vinner” tävlingen och 42-åringen säger därefter:

– Jag har en skottsäker hjärna.

Italienkännaren: ”Milan bagatelliserar det inträffade”

Zlatans agerande kritiseras nu i Italien. I italienska tidningen La Repubblica går det att läsa: ”Zlatan spelar med och det är kontroversiellt”, skriver dagstidningen.

Jennifer Wegerup är utrikeskorrespondent för SVT i Italien. Hon skriver på X att videon har fått stor spridning i landet och att Ibrahimovic fått ta emot kritik.

"Den förste som rör sig är gay". Sen sitter Zlatan och youtubern ShowSpeed stilla - länge. Zlatan "vinner" men får massiv kritik i italienska medier för att han som hög chef i Milan och symbol för miljoner unga bidrar till homofobi, enligt kritikerna.

Wegerup fortsätter i sin egna twittertråd: ”Det här är en stor nyhet i både tv och tidningar i Italien i dag, även på nyhetsplats och inte bara på sporten. ShowSpeed gästade Milan som ett led i marknadsföringen mot en yngre publik. Men det spårade alltså ur”.

SVT-journalisten menar att Milan försöker förringa betydelsen av det som skedde i videon.

Milan försöker bagatellisera det inträffade. Zlatan är enormt stor i Italien ännu. Dels som legendar på planen men också i sin nya roll i Milans ledning där han bestämmer allt mer och syns mycket utåt. Allt han gör får uppmärksamhet. Det här väcker känslor

ANNONS

LÄS MER:Zlatan Ibrahimovic har räddat landslaget för sista gången

LÄS MER:Här hyllas Zlatan Ibrahimovic av landslaget på Friends arena

ANNONS