"Just nu känner jag mig mer död än levande", skriver Jenny Fransson på Instagram. Arkivbild.
"Just nu känner jag mig mer död än levande", skriver Jenny Fransson på Instagram. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Fransson: "Vilket straff som helst så är det kört för mig"

OS-bronsbrottaren Jenny Fransson kommenterar nu själv att hon testat positivt för dopning. I en intervju med Radiosporten berättar nu 32-åringen att hon kommer sluta om det blir en fällande dopningsdom.
– Ska jag kämpa själv med en stämpel att jag är dopad – nej, säger Jenny Fransson.

ANNONS
|

OS-bronsmedaljören från Rio 2016 lämnade ett positivt dopningsprov den 9 januari. I slutet av förra veckan fick Fransson ett brev från Riksidrottsförbundet som förklarade att A-provet visade spår av den anabola steroiden metyltestosteron.

Själv hävdar hon att hon inte har någon aning om hur hon fått i sig substansen.

LÄS MER:Franssons vattenflaska ska analyseras

En dag efter att nyheten briserade kommenterar brottaren det som hänt på Instagram.

"I torsdags föll hela mitt liv samman. Allt jag kämpat för och allt jag står för. Vem jag är och vem jag vill bli", skriver Fransson och fortsätter:

"Något som jag aldrig ens tänkt ska kunna hända mig har nu hänt och just nu känner jag mig mer död än levande. Men jag försöker ta en dag i taget och inte glömma vem jag är och vad jag är värd..."

ANNONS

Tror på sabotage

Fransson tror att hon har blivit utsatt för sabotage.

– Det är det enda jag kan tänka mig, för jag vet vad jag stoppar i min mun. Men vem skulle vilja göra det mot mig, det är läskigt att tänka på, säger hon till Radiosporten.

Fransson är avstängd under utredningen och har tagits ur den svenska OS-truppen i väntan på att B-provet ska analyseras. Därmed stryks hon även helt från EM i Rom nästa vecka.

Skulle B-provet styrka A-provets resultat och en fällande dom kommer så menar Jenny Fransson att det är slutet på hennes karriär.

– Det är klart jag vill ha ett så kort straff som möjligt, men jag känner att vilket straff som helst så är det ändå kört för mig, säger Fransson till Radiosporten och svarar följande på om hon skulle ha energin att kunna komma tillbaka efter en straff:

– Nej, det känner jag att det kommer jag inte göra. Det känns som att jag senaste åren kämpat med min kropp, skador, med tränare, med ekonomi, allt. Man kämpar redan själv i en karriär som brottare. Att kämpa själv och ha en stämpel att man är dopad – nej, säger Jenny Fransson.

"Tuff prövning"

Sportchefen och pressansvarige Zakarias Tallroth säger till TT att brottningsförbundet tar dopningstestet på "största allvar" och att de har "satt in alla resurser de har".

ANNONS

– Vi förstår allvaret. Vi jobbar alltid proaktivt mot dopning och vi tar detta på största allvar. Det är också utgångspunkten, säger han.

– Just nu försöker vi bara göra det bäst för Jenny, av den här situationen. Hon genomgår en tuff prövning i livet.

Jenny Fransson

Född: 18 juli 1987 i Karlstad (32 år).

Bor: Helsingborg.

Klubb: Gällivare SK.

Medaljer, OS: Brons i 69 kg i Brasilien 2016. VM: Guld i 72 kg i Kanada 2012, silver i 68 kg i Kazakstan 2019. EM: Guld i 72 kg i Ryssland, brons i 68 kg Ungern 2019, brons i 72 kg i Finland 2008.

ANNONS