Frida Karlsson bryter Tour de Ski

Frida Karlsson finns inte med på startlinjen i dagens sprint – den svenska stjärnan bryter Tour de Ski.
– Hon kan inte göra sig själv rättvisa, säger landslagschefen Anders Byström, enligt Sportexpressen.

ANNONS
|

Det har varit ett stökigt Tour de Ski för Frida Karlsson som inför den fjärde etappen åkte på en märklig skada. Karlsson höll på att värma upp på hotellrummet i Toblach med att göra chins på en dörrkarm, då plötsligt lossnade dörrkarmen och Karlsson föll så illa att hon efter det tvingats tävla med smärtstillande i kroppen.

Och på lördagsförmiddagen, bara timmen innan sprinten, som är den näst sista etappen i tävlingen, skulle börja i Val di Fiemme, kom beskedet att svenskan väljer att bryta.

Anledningen? Skadesmällen i hotellrummet.

– Det är i sig ingen allvarlig skada, men vi ser till den totala belastningen och vill inte ta några risker inför VM i Oberstdorf, säger Per ”Pliggen” Andersson till Sportexpressen.

ANNONS

Landslagschefen: ”Kan inte göra sig själv rättvisa”

Redan efter fredagens masstart var Karlsson inne på att skadan hämmade henne.

– Jag åker inte så som jag vet att jag kan och har inte den kropp som jag vet kan vara med och fajtas i toppen. Det är väldigt frustrerande att stå på startlinjen och vara där ute och veta att man inte åker med sitt hundraprocentiga jag, sade hon till Sportexpressen.

Landslagschefen Anders Byström kommenterar avhoppet:

– Hon kan i dagsläget inte göra sig själv rättvisa och för att inte riskera resterande del av säsongen är det klokaste beslutet att avbryta. Frida har tagit beslutet tillsammans med det medicinska teamet och tränarteamet.”, skriver han i ett sms-utskick, enligt Sportexpressen.

Med två etapper kvar av tävlingen låg Frida Karlsson, som fattade beslutet att hoppa av efter uppvärmningen på lördagen, trea i sammandraget. Nu är i stället Ebba Andersson trea och bästa svenska inför avslutningen.

ANNONS