Frölundas Kristoffer Gunnarsson.
Frölundas Kristoffer Gunnarsson. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Frölundaspelaren utlånad till rivalen

Kristoffer Gunnarsson lämnar Frölunda för Linköping HC. Övergången kommer enligt källor presenteras under måndagen.

ANNONS
|

Backen Kristoffer Gunnarsson kommer lånas ut av Frölunda och han ersätter Viktor Svedberg som gjorde sin sista LHC-match i lördags, det skriver Corren.

Gunnarsson kommer enligt tidningen lånas för resten av säsongen och han kan komma att spela redan nästa match mot Brynäs.

I Frölunda har han varit petad de sex senaste matcherna. I höst står han noterad för 15 matcher i SHL.

I oktober gjorde Gunnarsson karriärens första A-lagsmål för Frölunda då han satte det matchavgörande målet som resulterade i vinst mot HV71 hemma i Scandinavium inför 11 079 åskådare.

LÄS MER: Efter 111 matcher - Gunnarsson målskytt för Frölunda

ANNONS

– Jag tänkte inte speciellt mycket. Från att jag fick pucken vid bortre blå så är det helt svart egentligen. Jag gick bara in och sköt! Det var en oerhörd glädje när jag såg att den låg i nät. Det var ruggigt skoj! sa han till GP efteråt.

Roger Rönnberg svarade med att hylla den defensivinriktade backen.

– Det kändes på något sätt logiskt att han kliver fram och smaskar dit sitt första mål. Det är det som jag kommer att komma ihåg från den här matchen när jag lägger huvudet på kudden i kväll. Jag är oerhört varm i hjärtat över att "Gunnar" får kliva fram och bli matchvinnare. Det är han värd! Jag tycker att han spelar en fruktansvärt bra ishockey i år. Han gör sitt jobb i det tysta ...

ANNONS