"Glad att jag kom så långt"

ANNONS
|

-Visst är jag besviken över att jag förlorade, men samtidigt är jag glad att jag kom så långt. Men om några dagar tror jag att allt det har kommer att ha sjunkit in, sa Robin Söderling till GP i går.

Han log lite matt. En stund innan hade han stått med sin silverplatta i handen och tackat den franska publiken - som hade varit allt utom svenskvänlig i går.

Skälet till förlusten resulterade inte heller i några krusiduller:

-Jag spelade inte aggressivt nog ... eller rättare sagt jag gavs aldrig någon möjlighet att spela aggressivt. Jag har nog aldrig spelat mot en så snabb spelare som Federer, sa Robin Söderling i söndags kväll. Det var en realistisk men ändå självsäker spelare som trädde fram för pressen. Nästan lättad.

ANNONS

Vägen från tennislektioner i Tibro till Grand Slamfinal i Paris har varit lång.

-Jag kommer aldrig att glömma mina första träningar i Tibro, sa han. Och kom snabbt tillbaka till nuet:

-Jag har haft de två bästa veckorna i min karriär! Nu vet jag att om jag spelar min bästa tennis så kan jag slå vem som helst. Det är bra för självförtroendet, sa han.

Samtidigt så var han inte lealös mot världsstjärnan Federer, menade han:

-I andra och tredje set så kände jag att jag började röra mig lite bättre, sa han och kliade skäggstubben. Mannen i rött som stormade mot Söderling med en röd flagga chockade honom inte:

-Jag tror inte att det störde någon av oss. Vi var så väldigt fokuserade på spelet. Men det är synd att sånt här händer, sa Robin Söderling.

Egentligen var han aldrig riktigt nervös. Inte någon gång - inte ens när han satt i det strilande regnet med huvudet böjt under sin handduk. I går hade han bara en gnagande övertygelse.

-Jag kunde ha gjort det bättre, sa han. Och la till med adress till Federer som nu har besegrat honom tio gånger:

-Någon gång ska jag slå honom!

ANNONS