Göteborgaren Niklas Åstedt (med vit hoodie och solglasögon), 33, är klar för finalbordet i poker-VM – och har chansen att ta hem tio miljoner dollar.
Göteborgaren Niklas Åstedt (med vit hoodie och solglasögon), 33, är klar för finalbordet i poker-VM – och har chansen att ta hem tio miljoner dollar. Bild: Andreas Thomé

Göteborgare till final i poker-VM – har säkrat en miljon dollar

Just nu spelas finalen i poker-VM i Las Vegas – och göteborgaren Niklas Åstedt, 33, är en av nio spelare kvar i tävlingen.
Han har redan säkrat en miljon dollar i prispengar – och har ett bra läge att ta hem förstapriset på tio miljoner dollar, nästan 106 miljoner kronor.

ANNONS
|

För er som inte har nån koll på pokervärlden så tävlas det för tillfället om världsmästartiteln på kasinot Horseshoe i Las Vegas.

Det kostar 10 000 dollar att vara med i World Series of Poker-finalen – och skulle du råka vinna är belöningen hisnande 10 miljoner dollar, nästan 106 miljoner kronor.

10 112 deltagare fanns med vid de filtbeklädda borden när tävlingen startade – och efter åtta intensiva dagars spelande finns bara nio spelare kvar.

En av dessa:

Niklas Åstedt, 33 år.

En av världens bästa på nätpoker

Göteborgaren är ett välkänt namn när det gäller online-poker – och går där under smeknamnet ”Lena900”.

ANNONS

Han anses vara en av världens allra bästa på nätet och den bäste spelare som inte vunnit ett juvelförsett armband i World Series of Poker-tävlingarna.

Men nu är det nära.

Åstedt har den tredje största marker-högen inför finalbordet, som ska avgöras i Las Vegas under tisdagen. Han har 94 200 000 i marker – att jämföra med ledande amerikanen Jordan Griff, som lyckats spela till sig 143 700 000 i marker så här långt.

Redan nu har Niklas Åstedt säkrat ett mångmiljonbelopp. En niondeplats är värd en miljon dollar – eller nästan elva miljoner svenska kronor.

Får en dag ledigt – inför finalbordet

Åstedt har spelat turneringen felfritt så här långt – och verkar inte störas av de långa speldagarna på livearenan i Horseshoe.

– Det här är lätt som en plätt – jämfört med Scoop, Spring championships of online poker. Folk säger att det här är ett maraton, men de borde prova 23 bord i 40 dagar under Scoop. Det är vad jag säger, sa göteborgaren i en intervju med arrangören WSOP.com.

Deltagarna har i alla fall fått måndagen ledig – för att ladda upp inför tisdagens finalbord.

Där avgörs vem som blir världsmästare och får åka hem med 106 miljoner kronor på kontot.

ANNONS
ANNONS