Guld och silver till Partille

ANNONS
|

Därmed fortsätter Pergamon sin dominans inom herrbowlingen.

SM för åttamannalag i Bowling avgjordes i helgen i Jönköping för både herrar och damer där två lag från Partille spelade final, damlaget Team X-Calibur och herrarna i Team Pergamon.

Damerna i Team X-Calibur tog sig till final genom att i semifinalen besegra B-K Eva från Stockholm i två raka matcher med klara 12–8 och 11–4.

Men i finalen blev det precis som i fjol stopp mot Spader Dam från Helsingborg.

Skåningarna satt med trumf på hand och vann båda matcherna, 13–7 och 13–6.

SM-silvret till trots var det en väldigt besviken Mathias Billberg, coach för X-Calibur som GP pratade med efter förlusten:

ANNONS

- Vi var för dåliga helt enkelt, det går inte att spela så hår uddlöst i en SM-final, i synnerhet inte mot ett lag av Spader Dams kaliber, säger han.

Speciellt den första matchen var han missnöjd med.

- Vi blev överrumplade, de tog ledningen med 5–0 utan att vi hängde med, bland annat fick de till ett antal strikes, säger han.

"De var bättre den här gången"

I den andra matchen var det jämnare mellan de båda giganterna på damsidan och efter halva matchen kunde Billberg glädja sig åt att det var lika. Men sedan rasade det igen.

-Det går inte att skylla på något, de var bättre den här gången, vi räckte inte till. Framför allt hade vi behövtnågon som klev fram och tog för sig, men det hade vi inte idag, säger en hes Billberg.

-Jag har skrikit och gapat mycket under matcherna, men vad hjälpte det? Nu får jag vara tyst några dagar i stället, säger han.

Extra surt var det att få stryk mot Spader Dam. Efter tre raka SM-guld har X-Calibur fått nöjda sig med två raka silver efter förluster mot Helsingborgslaget.

-Nu är besvikelsen stor, nu är det bara tomt, så småningom får vi ta nya tag igen, säger han.

ANNONS

Tuff väg till finalen

För herrarna i Team Pergamon var det betydligt tuffare att ta sig till final.

De gjorde det via vinst i semifinalen mot Stureby SK efter två hårda omgångar, matcherna slutade 14–6 respektive 12–8.

I finalen väntade Team Clan från Nässjö.

Men väl i final gjorde Team Pergamon gjorde en stark insats och säkrade ännu ettSM-guldet genom att vinna sista match med hela 13–2.

_En fantastisk sista serie i avgörande matchen, säger Team Pergamons coach Henrik Jacobsen som förstås var mycket nöjd med lagets insats.

Pergamon har blivit svenska mästare tio gånger de senaste 14 åren.

ANNONS