Häckens smäll – borta från guldstriden efter förlust mot Mjällby

BK Häcken är borträknade från guldstriden.
Det efter att ha förlorat tungt mot Mjällby på bortaplan.
– Nu går det ganska dåligt på alla fronter känns det som, säger Samuel Gustafson till Discovery Plus.

ANNONS
|

Under söndagen ställdes BK Häcken mot Mjällby AIF på Strandvallen. Då var det mycket som stod på spel för Hisingslaget – en förlust skulle innebära att man är helt borta från guldstriden.

Och det var så utfallet blev. Trots att Häcken var nära att ett kvitteringsmål i slutminuterna slutade matchen till sist 2–1 till Mjällby.

Lagkaptenen Samuel Gustafson är besviken efter matchen.

– Perspektivet blir fortfarande inuti. Vi får sammanfatta mer efter säsongen, men nu går det ganska dåligt på alla fronter känns det som. Men vi har en del matcher kvar att spela och mycket att bevisa för oss själva om inte annat, säger han till Discovery Plus.

ANNONS

Häckens självkritik: ”För många misstag”

Första halvlek var en svängig tillställning. Mjällby, på tionde plats, stod upp bra mot Häcken som är trea i allsvenskan.

Båda lagen hade sina lägen. Momodou Sonko öste på från start och i den 16:e minuten avslutade han snyggt – men bollen gick utanför.

Mjällby svarade direkt. Jacob Bergström fick ett jätteläge precis framför mål, men den blöta planen hämmade honom från att träffa rätt. Även Leo Walta stod för flera målchanser.

I halvtid var Amor Layouni kritisk mot Häckens prestation.

– Vi försöker spela vår typ av fotboll men vi gör för många misstag just nu. Individuella misstag. Vi ger bort bollen i farliga lägen och gör dåliga mottagningar. Vi måste resa oss, säger han till Discovery Plus.

Vad behöver ni göra annorlunda i andra halvlek?

– De lämnar mycket yta, mycket plats och vi måste kunna utnyttja det. Då måste vi få det att klaffa med mottagningarna och passningarna.

Mjällby spelade bort Häcken från guldet

Det klaffade inte bättre i andra halvlek. Jacob Bergström stod för en bra prestation i den 50:e minuten – men fick inte i väg ett avslut. Däremot fick Malmö FF-lånet Noah Eile tag på bollen och satte in den i mål.

1–0 till Mjällby och uppförsbacke för Häcken.

ANNONS

Tio minuter senare utökade hemmalaget ledningen. Herman Johansson chippade bollen över Häckens försvar – till Jacob Bergström som gjorde 2–0 till Mjällby.

I den 80:e minuten nickade Srdjan Hrstic in ett reduceringsmål för Häcken, efter ett fint framspel från Samuel Gustafson. Tyvärr hjälpte det inte Häcken till en vinst – och matchen slutade 2–1 till hemmalaget.

Fotnot: I matchen blev både Mikkel Rygaard och Romeo Amane varnade – för tredje gången, vilket innebär att nyckelspelarna är avstänga mot Malmö FF i nästa omgång.

Så startade Häcken mot Mjällby

(4–3–3): Peter Abrahamsson – Simon Sandberg, Johan Hammar, Even Hovland, Tomas Totland – Mikkel Rygaard, Samuel Gustafson, Romeo Amane – Amor Layouni, Edward Chilufya, Momodou Sonko.

ANNONS