Efter kritiken – nu lagas planerna på Heden

Tidigare i veckan skrev GP om Hedens dåliga planer, som gör att Partille cup och Gothia cup kan tvingas flytta matcher. Nu gör Göteborgs Stad tillfälliga lagningar för att minska skaderisken inför cuperna.
– Det är fortfarande ingen bra plan, men vi gör det vi kan, säger Per Tedenrud på idrotts- och föreningsförvaltningen (IOFF)

ANNONS
|

Partille cup och Gothia cup närmar sig med stormsteg. Efter två år där pandemin satt stopp är det återigen dags för ungdomsturneringarna att arrangeras.

Men förutsättningarna är inte optimala. Två av planerna på Heden har kraftiga skador. Det är hål och lösa bitar av konstgräsmattan.

– Heden borde alltid vara Ioff:s (idrotts- och föreningsförvaltningen) högsta prioritet när det gäller planer. Planerna borde alltid hålla bästa klass, sa Partille cups generalsekreterare Fredrik Andersson till GP tidigare i veckan.

Han menade att konstgräsplanerna på Heden troligen är Göteborgs mest använda planer och definitivt de mest centrala och synliga.

– Vid evenemangen bjuder vi in hela världen till Heden. Då tycker vi att de borde hålla en högre status. Det känns inte bra, varken för oss som arrangör, för spelarna eller för staden, när det är hål och trasiga mattor, sa Fredrik Andersson.

ANNONS

Tillfälliga lagningar: ”Fortfarande inga bra planer”

IOFF har gjort en så kallad ”friskrivning” gällande de två planerna. Det innebär att de rekommenderar att man inte spelar där, men att man får göra det på egen risk.

Partille cup har bestämt sig för att låta de yngsta åldersklasserna spela på de två sämsta planerna.

Gothia cup däremot öppnade för att flytta vissa matcher, i GP:s artikel förra veckan.

Nu ska de två planerna i alla fall lagas tillfälligt. Under onsdagen fixades de hål som finns i konstgräsmattan. Och på torsdagen limmas lösa bitar fast.

– Det är fortfarande inga bra planer, vi rekommenderar inte att man spelar där. Men nu gör vi det vi kan för att minska skaderisken inför Partille cup, säger Per Tedenrud, enhetschef för Göteborgs centrum på IOFF.

ANNONS