IK Sävehof körde över RK Nexe

IK Sävehof bjöd på kross och ett starkt formbesked i European League. Under tisdagen besegrade man kroatiska RK Nexe med överlägsna 33-23.

ANNONS
|

I och med att en plats i åttondelsfinalen i European League redan var säkrad så var det, mer eller mindre, en match av akademiskt intresse som IK Sävehof skulle spela under tisdagen.

Dock stod mer eller mindre en andraplats i gruppen på spel när Partilleherrarna, som ligger tvåa i gruppen, tog emot trean RK Nexe på hemmaplan.

Men att endast en placering skiljde de båda lagen åt syntes inte i ärlighetens namn, det trots att man saknade tongivande spelare så som Gzim Salihi och Alexander Westby.

Visst det var någorlunda jämt under den första halvleken som ”bara” slutade 16-12 till Sävehof, men därefter valde hemmalaget att växla upp – och det rejält.

ANNONS

Sävehof styrde matchbilden totalt och visade ingen pardon mot de kroatiska gästerna. Anförda av en målvass duo i form av Sebastian Karlsson och Elias Ellefsen a Skippagötu, som båda gjorde sju mål vardera i matchen, kunde Sävehof dra ifrån rejält under den andra halvleken.

Vann överlägset – starkt formbesked

Till slut stod IK Sävehof som segrare med hela 33-23. Ett formbesked inför nästa European League-match där man ställs mot tyska storklubben Magdeburg på bortaplan 1 mars.

– Det kommer bli superkul alltså. Jag tror det kommer bli många i publiken och att känna av trycket där borta kommer att bli otroligt, säger målvakten Bertram Obling till Viaplay efter matchen.

Men trots att Magdeburg är favoriter och IK Sävehof, mer eller mindre, redan har säkrat sin andraplats i gruppen så tycker inte Obling att man kan åka till Tyskland för avslappnade.

– Såklart vi har press på oss. De är favoriter på hemmaplan, men vi kommer dit för att vinna. Vi ska inte slappna av och bara spela av det, vi ska vinna.

ANNONS