Klart: Nina Koppang lämnar Sävehof

Sävehof tappar ännu en landslagsspelare. Efter Johanna Bundsen är det nu klart att Nina Koppang lämnar för spel i utlandet.

ANNONS
|

Efter VM stod det klart att Johanna Bundsen lämnar Sävehof efter säsongen för spel i tyska SG BBM Bietigheim. Nu är det klart att ännu en landslagsspelare lämnar Partille-laget för utlandet.

GP kunde i förra veckan avslöja att Nina Koppang, 21, kommer gå till norska Champions League-mästaren Vipers Kristiansand. På torsdagen bekräftar Sävehof att Koppang kommer fortsätta karriären i Norge.

– Jag har mycket att tacka Sävehof för. Jag har fått omges av fantastiska spelare och ledare som har utvecklat mig som handbollsspelare och människa. En klubb som alltid kommer ligga mig varmt om hjärtat, säger hon i ett pressmeddelande.

ANNONS

Hon ännu inte presenterad av sin nya klubb.

Nina Koppang kom till Sävehof 2018 och var med i det svenska landslaget som kom fyra i VM i december. Hon var också med i EM 2022.

Hon är Sävehofs bästa målskytt hittills den här säsongen med 47 fullträffar.

Klart att Andersson Moberg lämnar

I veckan blev det också klart att Sävehofs herrar tappar en av sina nyckelspelare inför nästa säsong. William Andersson Moberg, 23, fortsätter karriären i Danmark. Enligt GP:s uppgifter blir Fredricia HK nästa klubbadress.

– Jag är väldigt glad över att jag tog beslutet att komma tillbaka till Sävehof. Det har varit spännande att vara en del av den handbollen som Micke (Apelgren. tränare) och Linus (Ekman, ass. tränare) står för, vilket har passat mig perfekt. Efter sju år i handbollsligan är det dags för nya utmaningar vilket är roligt och utmanande. Men först hoppas jag på en lång vår som avslutas med en guldmedalj runt halsen, säger William Andersson Moberg i ett pressmeddelande.

Andersson Moberg kom till Sävehof som ungdom och spelade sedan i Alingsås HK innan han inför förra säsongen kom tillbaka till Partille.

LÄS MER:Sävehof tappar Nina Koppang och William Andersson Moberg

LÄS MER:Johanna Bundsen lämnar Sävehof – klar för tysk klubb

LÄS MER:GP:s expert: ”Mitt tips var inte ens i samma riktnummer”

ANNONS