Kungälvs Wilma Pettersson. Arkivbild.
Kungälvs Wilma Pettersson. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Kungälvs HK klara segrare i premiären mot BK Heid

Trots en träg start tog Kungälvs HK en övertygande seger i seriepremiären mot BK Heid. Laget vann med klara 35–24 när Wilma Pettersson imponerade stort.

ANNONS
|

Kungälvs HK och BK Heid bjöd på en svängig första halvlek i seriepremiären i Kungälv. Det var gästande Heids Linn Karlsson som blev matchens första målskytt och Kungälv behövde nära fem minuter att spräcka nollan. När det väl var gjort gick hemmalaget ifrån till 6–2 efter fyra mål av Wilma Pettersson.

Heid lyckades inte stoppa Kungälvs framfart och hemmalaget gick ifrån till 11–3 innan Frölunda-laget började närma sig. Och de kom nära, en stund innan paus skilde det bara två mål mellan lagen men Kungälv såg till att innan paus skapa lite luft till Heid igen. När lagen gick till vila var ställning 17–13.

ANNONS

– Vi öppnar upp otroligt stark första kvarten. Sen tappar vi lite framförallt i försvaret och de kommer i kapp. Vi har ändå ledningen i paus och i omklädningsrummet pratar vi om att vara lite mer noggranna och följa matchplanen, säger Wilma Pettersson efter matchen.

LÄS MER:GP tippar – så slutar SHE 2021/2022

Storförlust i nya tränarens först seriematch

I den andra halvleken fick Heid alltså ställa in sig på att jaga Kungälv och efter tio minuter var man ikapp (20–20), men förbi kom man inte.

Kungälv drog ifrån igen med sex raka mål, till 26–20, innan Heid fick hål på Yasminee Gluic i Kungälvs-målet igen.

Heid kom inte ikapp en gång till i nya tränaren Magnus Lindqvists första serie-match med laget utan det blev en komfortabel seger för Kungälv med 35–24.

– Vi är fruktansvärt starka sista kvarten och drar i från, jag är sjukt glad att vi får med oss två poäng och elva plusmål på kontot, säger Wilma Pettersson.

Matchens bästa målskytt? Just Wilma Pettersson med nio mål.

– Det är alltid kul att göra mål och det är klart jag är nöjd med det. Det kanske låter klyschigt, men det viktigaste är att vi får två poäng. Det är många i laget som gör de väldigt, väldigt bra.

ANNONS

Med premiären avklarad, var har du för förväntningar på säsongen?

– Vi drar inga stora växlar på den här matchen, det viktigaste är att ta en match i taget. Folk förväntar sig att vi ska vara nere i botten, men det vill vi inte. Det kommer vara ett jävla krig varje dag för att vi ska ta oss till slutspel, säger Wilma Pettersson.

LÄS MER:Här är de mest spännande SHE-spelarna i Göteborgshandbollen

ANNONS