Nina Danos EM över – drabbad av fraktur i benet

Knappt fyra minuter av matchen mot Slovenien hade spelats innan Nina Dano skadade foten.
Senare meddelar landslaget att det rör sig om en fraktur i benet och att Danos EM nu är över.

ANNONS
|

Sverige fick en riktig mardrömsstart på den andra gruppspelsmatchen i damernas handbolls-EM. Nina Dano, 22, landade fel efter ett skottförsök och vred sig i smärtor på planen.

Efter att ha lindats om fotleden kunde hon hjälpas av planen.

Senare meddelade landslaget att Dano undersökts och att det konstaterats att hon har en fraktur i underbenet och har gipsats.

EM är nu över för talangen från Torslanda som innan hon lämnade för spel i Danmark inför förra säsongen representerade Sävehof.

"Just nu känner jag mest bara sorg och frustration över att mästerskapet är över för min del, det andra kommer att lösa sig. Nu kommer jag att stötta tjejerna så mycket jag kan hemifrån. Jag vill också skicka tack till alla själar som skrivit och hört av sig", säger Dano i ett uttalande från förbundet.

ANNONS

Dano har haft en bra säsong i sitt danska klubblag HH Elite och har tagit plats som en given spelare i Tomas Axnérs trupp.

– Det är klart att det är jättetråkigt för Ninas skull och för vår skull, hon är ju den enda vänsterhänta spelaren vi har på högernio och hon har betytt väldigt mycket för oss, säger Linn Blohm.

Hon fortsätter:

– Det är ett stort tapp för oss och det är klart att det går mycket känslor i kroppen och man vill ju aldrig att någon ska skada sig, oavsett vilket lag det är, säger Blohm.

Förbundet skriver att en ersättare för Dano kommer ansluta till truppen men vem det blir är ännu inte klart.

LÄS MER:Sverige krossade Slovenien – klart för mellanrundan

ANNONS