Redbergslid kryssade efter sanslöst sekunddrama

Redbergslid knep viktig poäng hemma mot Alingsås HK. Detta efter sekunddrama där Elliot Stenmalm kvitterat till 28–28 matchens sista skede.

ANNONS
|

En sekund. Det var allt Elliot Stenmalm behövde för att rädda poäng för Redbergslid hemma mot Alingsås HK.

Stortalangen fick ett frikast när klockan stod på 59.59 och siktade i sig ordentligt när avlossade kanonen. Bollen smet förbi den sex man starka AHK-muren och var mer eller mindre otagbar för Rickard Frisk i mål.

Glädjen var total hos mesta mästarna, en minst sagt viktig poäng i bottenstriden som man befinner sig i var bärgad.

Att det ens skulle bli en poäng för RIK var långt från säkert. Efter en jämn första halvlek trummade Alingsås HK på rejält i andra halvan – men lyckades aldrig riktigt skaka av sig Göteborgslaget.

ANNONS

– Vi ligger under med fyra eller fem mål, men vi jobbar på och vi har ett bra spel bakåt. Så det funkade ganska bra, säger Oskar Joelsson till C More efter matchen.

I det stora hela var det en mycket underhållande match med mycket känslor. Oskar Joelsson, som stod för sju mål under kvällen, trivdes ute på planen.

– Det var mycket roligt och det var mycket publik här i dag som hejar fram oss. Det väcker mer känslor hos oss spelare och då blir det ännu roligare.

I och med krysset är nu Redbergslid, som ligger sist i Handbollsligan, endast en poäng från nästjumbon Önnereds HK och kvalplats.

Det hör inte till vanligheterna att det blir kryss i handboll. Men under onsdagen blev det två. För även i Aranäs möte med Hammarby fick lagen en poäng vardera.

Även där bjöds det på sekunddrama efter att Philip Jonsson kvitterat till 29–29 med fem sekunder kvar.

ANNONS