Robert Perlskog talar ut – efter uppbrottet med Viaplay

Robert Perlskog och Claes Hellgren kamperade ihop i 27 år.
I vintras fick samarbetet ett abrupt slut.
– Det var en riktig jävla käftsmäll, säger Perlskog i Sportstudion.

ANNONS
|

Perlskog och Hellgren är synonymt med svenska handbollsframgångar. Så sent som under EM kommenterade duon hela Sveriges väg till ett historiskt guld.

Efter mästerskapen small det till. Från mer eller ingenstans meddelade Viaplay, som har rättigheterna till sändningarna av svensk landslagshandboll, att Perlskog inte skulle få förnyat förtroende.

Efter 40 mästerskap, och 27 år, upplöstes den ikoniska duon.

Det har gått sju månader sedan dess, Perlskog har varit knäpptyst.

Nu bryter han tystnaden i podcasten Sportstudion. Då kommenterar han uppbrottet.

Kängan till branschen

– Det var en riktig jävla käftsmäll som jag inte alls var beredd på. Och jag förstår det fortfarande inte. Men jag kommer berätta den historien från A till Ö. Så viss uppmärksamhet kommer boken väcka, säger Perlskog och passar på att avslöja att det kommer en självbiografi.

ANNONS

Han berättar också om tiden efter beskedet och om den nya vardagen utan sportkommentering, någonting han jobbat med sedan 80-talet.

– Det går lite i vågor. Man sitter och metar vid lantstället i Småland och tänker att det är ganska skönt, sen kommer man hem till stan igen, man ser gamla kolleger jobba i tv och så tänker man att ”fan, det skulle vara kul att vara med igen”, säger han.

Perlskog passar också på att dela ut en känga till dagens kommentatorer. Han menar att tajmingen saknas på sina håll och kanter.

– Från experternas sida handlar det om rena föreläsningar. Jag ska inte nämna några namn här men C More har en kille som är expert på spansk och italiensk toppfotboll. När bollen är satt i spel så börjar kommentatorn att kommentera, och sedan börjar föreläsningen från expertkommentatorn där han mer eller mindre föreläser i nittio minuter, säger han.

Radarpartnern Hellgren är än så länge kvar i Viaplays korridorer.

LÄS MER:Robert Perlskog stoppas från EM – på grund av corona

LÄS MER:Claes Hellgren efter Carmen Martin blev klar för Sävehof

LÄS MER:Handbollslegendarerna minns Lisebergshallen

ANNONS