Ryska handbollsspelaren Viktoria Divak död

Den ryska handbollsspelaren Viktoria Divak, 29, är död. Enligt flera medier ramlade hon ut från ett fönster.
– Vi är alla i chock. Ingen förstår riktigt vad som kunde ha hänt, säger hennes tränare Aleksei Alekseyev till ryska Championat.

ANNONS
|

Den ryska handbollsspelaren Viktoria Divak är död, det meddelar Ryska handbollsförbundet. Linjespelaren, som representerade den ryska klubben Astrakhanochka, blev 29 år gammal.

Förbundet skriver inget om omständigheterna kring 29-åringens död men ryska och finska medier skriver att Divak föll från ett fönster och dog av sina skador. Enligt norska VG har lokala myndigheter inlett en utredning kring dödsfallet.

Dödsfallet inträffade på måndagen och så sent som i söndags spelare hon ligamatch med Astrakhanochka mot CSKA Moskva.

Tränaren i chock

Astrakhanochkas tränare Aleksei Alekseyev säger till ryska Championat:

– Vi är alla i chock. Ingen förstår riktigt vad som kunde ha hänt. Vid 11.00 skickade hon bilder till sina vänner på när hon köpte en ny katt. Vid 14-tiden var hon borta. Ingen förstår vad som hände mellan klockan elva och ett. Det här är en verklig katastrof för oss alla.

ANNONS

Divak vann den ryska ligan tre gånger och som junior var hon med och tog EM-silver i junior-EM och silver i ungdoms-OS. Förutom spel i Ryssland har Divak varit proffs i Frankrike, Tyskland och Belarus.

LÄS MER:Tidigare IFK Göteborg-målvakten Jan Nordström är död

LÄS MER:Rallyföraren Craig Breen död i olycka

ANNONS