Särökometerna är utslagna ur svenska cupen i handboll.
Särökometerna är utslagna ur svenska cupen i handboll. Bild: NICKLAS ELMRIN

Särökometerna utslagna ur svenska cupen

Aldrig tidigare hade ett handbollslag från division 3 tagit sig till Svenska cupens slutspel
Nu är äventyret över. Laget förlorade mot lokalrivalerna Aranäs i sin sista gruppspelsmatch.
– Det har varit jätteviktigt för laget att få göra detta, säger Särökometernas spelande tränare Christopher Vonasek.

ANNONS
|

Särökometerna har i gruppspelet ställts mot SM-finalisterna Ystad och den klassiska Halmstadklubben Drott. I båda matcherna har det blivit storförluster med 42-28 respektive 46-23.

Men det är inte heller så konstigt, aldrig har ett lag som spelar i division 3 eller lägre kvalificerat sig till gruppspelet i svenska cupen.

För vidare spel såg det alltså dystert ut inför onsdagens match mot lokalrivalerna Aranäs, som spelar i den näst högsta divisionen, allsvenskan.

Fick kanonstart

Trots en kanonstart för Särökometerna skulle Aranäs också visa sig för tuffa.

– Det är lite beskt kan vi säga. Vi hände med jättefint första 20 minuterna. Vi höll jättetätt bakåt. Sen slutade vi träffa mål framåt och då blev gubbarna lite trötta i hemspringet. Det var det som knäckte oss helt enkelt, säger spelande tränaren Christopher Vonasek efter matchen.

ANNONS

Särökometerna gick tidigt ifrån till en 6-0 ledning. Men Aranäs åt sig in i matchen och innan halvlekens slut hade de kommit ikapp och förbi med en ledning med 11-15. I den andra halvleken fortsatte Aranäs ledning att växa och matchen slutade till slut 20-34.

– Vi är jätteglada ändå. Vi har gjort två schyssta matcher. Drottmatchen var riktigt dålig. Den här var ändå helt okej tycker jag.

”Har varit jätteroligt”

Det betyder att laget nu spelat sin sista match i svenska cupen för den här gången.

– Alla killar har varit skittaggade. Det har varit jätteroligt. Det har varit jätteviktigt för laget att få göra detta, säger Christopher Vonasek.

Varför tror du det?

– Man svetsas ihop lite mer och får minnen tillsammans. Det gör kanske att man väljer mellan att gå ner på träningen eller ligga kvar hemma så kanske man går på träningen.

LÄS MER:Särökometerna förlorade cup-premiären mot Ystad

LÄS MER:Kompisgänget i Särökometerna gör sig redo för sitt livs match

ANNONS