Sävehof-seger i toppderbyt – upp i serieledning

Toppderby i SHE när tvåan och fyran i tabellen möttes.
Men det var aldrig riktigt spännande – Sävehof ledde från början till slut mot Kungälv och återtog serieledningen.

ANNONS
|

Två formstarka lag drabbade samman när Kungälv tog emot Sävehof. Tabelltvåan Sävehof mot fyran Kungälv.

– Det är det tuffaste motståndet i serien så det handlar om att vara disciplinerade i alla delar, konstaterade Kungälvs Wilma Pettersson i intervju med C more innan avkast.

För Sävehofs del var just Wilma Pettersson en av spelarna att hålla extra koll på.

– Det handlar mycket om Mia (Lagumdzija) och Wilma, spelare som tar för sig och vill göra mål och assist. De betyder mycket för det här laget, sa Sävehofs Frida Rosell.

Blev aldrig spännande

Sävehof lyckades inte helt med att sätta stopp för Lagumdzija och Pettersson som i den första halvleken stod för två mål vardera. Disciplinen Kungälvs var ute efter saknades dock och hemmalaget hade 13 tekniska fel innan paus. Det tillsammans med att det tog sex och en halv minut innan den första bollen letade sig förbi Wilma Kroon Andersson i Sävehofmålet gjorde att hemmalaget inte orkade hänga med. Ställningen i paus var 16–10 till gästerna.

ANNONS

Den andra halvleken blev aldrig riktigt spännande. Kungälv närmade sig till en början men Sävehof behöll ett komfortabelt avstånd till motståndarna innan de utökade ledningen igen. Slutresultatet skrevs till 32–24 och i och med det återtar Sävehof serieledningen från Skuru.

– En väldigt hetsig match, vi har bra stunder och de har bra stunder. Sen har vi väldigt mycket tekniska fel som gör att vi inte vinner den här matchen, säger Mia Lagumdzija, som med sina sex mål i matchen går upp i skytteligaledning, till C more.

Även Sävehofs herrar var i gång på tisdagen. I European League besegrade de gulsvarta spanska BM Logroño La Rioja på bortaplan med 30–29 efter stor dramatik.

ANNONS