Här dyker Nikola Jokic upp – i en sulky på Solvalla

Nikola Jokic är en av världens absolut bästa basketspelare – men också travintresserad.
Under lördagen dök NBA-superstjärnan upp i en sulky inför Elitloppet på Solvalla.
– Min dröm är att bli travtränare, säger han till TV4.

ANNONS
|

Till vardags huserar Nikola Jokic i Colorado, där han spelar för NBA-laget Denver Nuggets. Serben är inte bara lagets bästa spelare – han är även en av ligans absolut största stjärnor.

Ett kvitto på det är att han nyligen utsågs till hela ligans mest värdefulle spelare – för andra året på raken.

Men det är inte bara basket som ligger Jokic nära hjärtat, han har även ett brinnande intresse för hästar. Vilket blev tydligt eftersom han befann sig i ett stall när han tog emot priset som NBA:s MVP.

Han berättade då att han absolut inte trodde han skulle bli en basketstjärna när han var liten.

ANNONS

– Jag var här i stallet. Jag rengjorde boxarna och hästarna. Vid den tiden, jag tänkte inte på basket över huvud taget, sa han enligt CNN.

Dök upp under Elitloppet på Solvalla

Det brinnande intresset för hästar har nu tagit honom till Stockholm och Solvalla. Nikola Jokic dök nämligen upp i en sulky på Solvalla inför Elitloppet under lördagen.

Jokic är nära vän med kusken Alessandro Gocciadoro och under lördagen värmde de upp var sin häst. När TV4:s travprofil Peter Andersson pratar med Jokic berättar han om sina travplaner efter basketkarriären.

– Min dröm är att flytta tillbaka till Serbien och bli travtränare efter basketkarriären, säger Jokic.

Han fortsätter:

– Mitt land är tyvärr sämst i Europa på trav och det finns kanske 150 starthästar och det är väldigt krångligt att starta utomlands. Men det är ändå jätteroligt.

ANNONS