Hedvig Lindahl dödförklaras på sociala medier: ”Obehagsklump”

Hedvig Lindahl, 40, dödförklaras på olika sociala medier. Något som hon polisanmält men inläggen sprids ändå.
– Då fick man en riktig obehagsklump i magen, berättar hon för Radiosporten.

ANNONS
|

Det började redan i november förra året. Då dök inlägg upp som spred uppgifterna att Hedvid Lindahl hade avlidit. Något som absolut inte stämde men inläggen har trots det fortsatt att spridas och få spridning.

Trots att Hedvig Lindahl gjort vad hon kunnat för att markera mot det.

– Jag vet inte varför det sprids vidare, om det finns flera profiler som gör det och vad deras motivation är, säger 40-åringen till Radiosporten.

Hon berättar även att det hela har polisanmälts, men det har än så länge inte hjälpt. Samtidigt har inläggens spridning påverkat både Hedvig Lindahl själv men även hennes familj.

ANNONS

– Men jag var tvungen att meddela familjen och personer som är mig nära att det här förekommer. För det är iallafall någon nära vän som har sett och blivit: ”Men gud, är det okej, hör av dig”. Jag förstår inte vad grejen är varför de håller på.

Under sin karriär gjorde hon 189 landskamper för Sverige. Sedan juni 2023 har hon inte spelat någon match och berättar även i intervjun med Radiosporten om den mängd hån och hat hon fått utstå.

– Det finns några tillfällen i mitt liv där man får en riktig obehagsklump i magen och det var en gång. Det har inte hänt så många gånger, jag har ändå fått mycket hån och hat och sådär. Men när jag har fått två dödshot, och den här gången då knöp det till riktigt i magen. Det gjorde det.

ANNONS