Helene Marie Fossesholm skadad under fotbollsmatch

Skidtalangen Helene Marie Fossesholm satsar på egen hand efter struliga säsonger. På lördagen fick norskan ett bakslag när hon skadade sig under en fotbollsmatch.
– Jag tittade ner på mitt knä och allt var på fel plats, säger hon till VG.

ANNONS

Den norska längdskidåkaren Helene Marie Fossesholm spelade fotboll på lördagskvällen och då var oturen framme. Hon han knappt komma in på planen innan hon hamnade i en duell med en annan spelare och knät gick ur led.

– Jag skrek först. För precis när det hände gjorde det väldigt ont. Sedan tittade jag ner på mitt knä och allt var på fel plats. Det fanns ingen knäskål där den skulle ha varit. Den var lite längre ner på benet och på sidan där knät egentligen skulle vara. Då tänker man "herregud", säger 23-åringen till norska VG.

Fotbollsmatchen arrangerades av sponsorer i Oslo och direkt efter skadan fick hon hjälp av Röda Korset som var på plats och hon fick smärtstillande innan hon fördes till akuten. Där sattes knäskålen på sin rätta plats igen.

ANNONS

– Det var det värsta. Jag blev blek i hela ansiktet. Jag fick be om en påse att kräkas i. Det gjorde jag inte, men jag ville verkligen. För DET gjorde ont. Jag tror inte att jag har haft mer ont tidigare, säger skidtalangen.

Struliga säsonger

Röntgen visade inga lösa benbitar i knät men Fossesholm har fått kryckor för att inte belasta knät. När svullnaden gått ner ska hon genomgå en MR-undersökning.

Fossesholm har haft struliga år bakom sig. Efter ett års paus från tävlandet när glädjen till sporten försvunnit var hon i slutet av förra säsongen tillbaka i skidspåret. Inför kommande säsong petades hon från landslaget och satsar nu på egen hand.

– Jag kommer inte på något sätt att låta det här begrava mig. Då blir det bara en negativ spiral. Under de senaste tre åren har jag lärt mig att hantera saker på ett helt annat sätt. Det här kommer att vara över på ett ögonblick jämfört med de jag varit med om de senaste åren, säger hon till VG om knäskadan.

Helene Marie Fossesholms genombrott kom säsongen 2020/21 när hon förde Norge till VM-guld i stafett.

LÄS MER:Efter tuffa tiden – norska skidtalangen tillbaka

LÄS MER:Fossesholm vet inte när hon tävlar igen

LÄS MER:Stödet till norskan: "Kan vara en skör linje"

ANNONS