Henrik Lundqvist i ny dokumentär: ”Det var nära ögat”

Henrik Lundqvist, 40, fick lägga sin hockeykarriär bakom sig efter att ett hjärtfel uppdagades. I en ny dokumentär på SVT visar målvaktsikonen upp nya bilder och berättar om oron.
– Det var nära ögat, säger han.

ANNONS
|

Ända sedan flytten från Frölunda till New York var Henrik Lundqvist en firad stjärna på Manhattan. Men efter 15 år i klubben valde parterna att gå skilda vägar åt och istället skulle det bli spel i Washington Capitals för målvakten.

Något spel där blev det aldrig.

Istället uppdagades ett hjärtfel och en operation var ett måste.

Något som även avslutade hans hockeykarriär.

Men valet att ändå försöka ge det en chans hos Washington efter att New York Rangers inte längre ville ha honom.

Det är något han kan ångra idag.

– När jag tittar tillbaka på det – hjärtat sa nej det. Det blir som en symbolik i det hela. Hur jag våndades under hösten: ska jag? Ska jag inte? Är det rätt att bara spela i New York hela min karriär, så tar jag beslutet och sen sa det nej ändå, säger han i SVT.

ANNONS

Med sig idag och för resten av livet har Henrik Lundqvist ett stort ärr över bröstkorgen. Något som gör att han alltid blir påmind om vad han gått igenom men även påminner honom om hur skört livet kan vara.

– För mig är det en del av min historia. Det är en daglig påminnelse om livet, det är väldigt stort att säga så men det blir det om man tittar på det. Det var nära, det var nära ögat på något sätt, säger han.

ANNONS