Valentín Castellanos blev fyramålsskytt, i Gironas 4–2-seger, mot Real Madrid.
Valentín Castellanos blev fyramålsskytt, i Gironas 4–2-seger, mot Real Madrid. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Historisk fyramålsskytt förnedrade Real Madrid

Girona krossade Real Madrid med 4–2. Detta efter att argentinaren Valentín Castellanos noterats för fyra mål.
Enligt statistikföretaget Opta är argentinaren den första på den här sidan av millennieskiftet att göra fyra mål mot Real Madrid i en spansk ligamatch.

|

Att Real Madrid är klart för semifinal i Champions League syntes inte alls i La Liga-mötet mot nykomlingen Girona.

Huvudstadsklubben, som saknade stjärnorna Thibaut Courtois och Karim Benzema, fick en mardrömsstart på matchen då Gironas argentinske anfallare Valentín Castellanos nickade in 1–0 för hemmalaget redan i den tolfte minuten. Efter det gick han inte att stoppa och i den 24:e minuten dubblade argentinaren hemmaledningen.

Även om Vinícius Júnior gav Real Madrid lite hopp med en reducering innan paus så var detta Castellanos kväll. Strax efter paus fullbordade 24-åringen sitt hattrick och efter en dryg timmes spel kunde han titulera sig som fyramålsskytt.

Enligt spanska Marca har ingen "hemmamålskytt" i den spanska ligan gjort fyra, eller fler, mål mot Real Madrid sedan säsongen 1947/48.

Senast någon gjorde fyra mål mot Real Madrid var för nästan exakt tio år sedan, närmare bestämt 24 april 2013. Då gjorde Robert Lewandowski fyra mål, för Borussia Dortmunds räkning, mot Real Madrid i Champions League.

Kort senare byttes Castellanos ut och fick en stående ovation av hemmapubliken.

I slutminuterna reducerade Real till 2–4, genom Lucas Vázquez, vilket även blev slutresultatet.

Resultatet innebär att Real Madrid har elva poäng upp till ärkerivalen Barcelona, som leder La Liga. Barcelona har dock spelat en match mindre än huvudstadsklubben. Girona ligger nia.