"Hon kommer vara grym i år"

Förra säsongen blev det nio mål på 26 seriematcher. Den här säsongen har Alicia Fylke redan hunnit pricka in fyra mål på tre matcher. Mot Karlstad skrev hon in sig i målprotokollet igen. – Jag får utdelning för det jag gör, det känns skönt, säger hon till GP.

ANNONS
|

Hattrick mot Täby i premiären och målskytt i Champions Cup förra helgen när Pixbo blev Europas bästa klubblag. Och i hemmamötet mot Karlstad fortsatte Alicia Fylke att visa upp sin fina målform. 23 sekunder in i tredje perioden höll hon sig påpassligt framme och tryckte bollen i nät från nära håll. Ett mål som innebar 2-2 och att hemmalaget tog sig in i matchen igen.

– Det var skönt att sätta den, och det är jättekul att få göra lite poäng nu direkt i början, säger Alicia Fylke.

Förra säsongen blev det nio mål på 26 seriematcher. Efter bara tre omgångar har hon nästan redan nått halva fjolårets målskörd i ligaspelet.

ANNONS

Gör du någonting annorlunda i år eller varför tror du att du har fått så stor utdelning?

– Det som var annorlunda i fjol är väl att jag la mycket ansvar på Sara Helin och Caroline Böcker. Men i år är det jag som har varit med längst av alla som är kvar här nu, då är det dags för mig att tag i det ordentligt. Många andra kan göra mål, det är en styrka vi har i det här laget, men ändå tror jag det är viktigt att jag kliver fram och tar ansvaret.

Mot Karlstad fick Fylke dock, trots framgången under säsongsinledningen, starta matchen på bänken.

– Jag fick veta att jag skulle börja som avbytare på grund av en sämre träningsvecka och lite krav från tränaren att jag ska sätta mina lägen. Han satte ned foten. Och då fick jag ta det som peppning och visa vad jag gick för.

Men när hon väl fick speltid blev det alltså nätrassel igen. Till huvudtränare Jonas Eliassons stora glädje.

– Alicia gjorde ett fantastiskt inhopp. Jag hoppas att hon är bättre på träningarna nu i veckan så att hon får starta i stället, säger han.

ANNONS

Han fortsätter:

– Hon skapar så otroligt många lägen. Vi jobbar lite extra med henne nu, och kan vi få till det så kommer hon vara grym i år.

ANNONS