Hon sägs vara Vladimir Putins flickvän

President Vladimir Putins ska hålla sin familj gömd i en fjällstuga i alperna. En av dem kan vara OS-medaljören Alina Kabajeva.
Sedan flera år har hon sagts vara Vladmimir Putins hemliga flickvän, men också mamman till hans barn.

ANNONS
|

Invasionen av Ukraina inleddes för över en månad sedan. Den ryska presidenten håller sig kvar i Ryssland, men uppges ha satt sin mystiska familj i en lyxig fjällstuga i alperna. Det har spekulerats vilt om vilka personer den ryska presidenten håller borta från Ryssland.

OS-medaljören Alina Kabajeva sägs vara Putins flickvän och en av de gömda familjemedlemmarna. Om hon och andra nära till presidenten finns någonstans i bland de idylliska bergen utreds vidare av schweiziska myndigheter, det rapporterar The New York Post, med hänvisning till uppgifter från Page Six.

Presidentens kärleksaffär med elitgymnasten är ett rykte sedan många år tillbaka. I början av mars 2015 kom det uppgifter om att Kabajeva skulle ha fött ett barn på Clinica Sant’Anna i Lugano och att Putin skulle vara pappan.

ANNONS

I och med invasionen av Ukraina har spekulationerna kring presidentens familj och relationen med den nästan 30 år yngre kvinnan fått en nytändning. Speciellt eftersom den före detta gymnasten gick under radarn i december förra året.

De cirkulerande uppgifterna oroar den schweiziska regeringen, eftersom den har stöttat EU i ekonomiska sanktioner mot Ryssland. Om familjen befinner sig i landet kan det komma att påverka hur andra ser på Schweiz, det rapporterar tv-kanalen RTS enligt Sportbladet.

Däremot finns inget som bevisar att Kabajevo är i landet. Schweiz federala justitie- och polisdepartementet, FDJP, säger att de utför ”nödvändiga kontroller” till tv-kanalen, men att det inte finns något som tyder på att den den före detta idrottarens närvaro.

Ryktas ha fyra barn ihop

Kabajeva ryktas ha fyra barn med Putin. Två pojkar och ett par tvillingdöttar, som alla ska ha varit födda i Schweiz. Vladimir Putin har sett till att hålla stor del av sitt privatliv för sig själv och aldrig konfirmerat varken relationen med Kabajeva eller att de har barn tillsammans.

Putin har sedan tidigare två vuxna döttrar med sin förra fru Lyudmila Shkrebneva och de har försökt ha hålla de gemensamma barnen borta från spotlighten.

Alina Kabajeva tog sin första OS-medalj år 2004 i Aten. Det är bara en av alla bragder hon har med sig. 38-åringen har också tagit nio EM-guld och femton VM-guld.

ANNONS

LÄS MER:Flydde Ukraina – gör comeback i allsvenskan

LÄS MER:Zelenskyjs tack till Sverige: ”Representerar frihet”

LÄS MER:Invasionen i Ukraina: Detta har hänt 4 mars – timme för timme

ANNONS