Polisbil utanför Malmö IP inför fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan FC Rosengård och Växjö DFF.
Polisbil utanför Malmö IP inför fotbollsmatchen i Damallsvenskan mellan FC Rosengård och Växjö DFF. Bild: AVDO BILKANOVIC

Hot i damallsvenskan eskalerar – riktas mot andra lag

En spelare i FC Rosengård har under säsongen hotats flera gånger. Nu har hoten tagit en annan karaktär och riktas mot andra damallsvenska spelare. Nu har FC Rosengård larmat till ligaorganisationen EFD, rapporterar Aftonbladet.
– Vi har informerat alla och sen behöver man lokalt jobba med sina säkerhetsteam och lokal polis för att ta hand om situationen, säger EFD:s generalsekreterare Tomas Hoszek till tidningen.

ANNONS
|

Under säsongen har en spelare i FC Rosengård fått flera hot riktade mot sig. Det har lett till att FC Rosengård bland annat haft stängda träningar samt polisnärvaro på sina matcher.

Tidigare har hoten varit riktade mot spelaren. Men nu har ett annat typ av hot kommit, enligt FC Rosengårds ordförande Håkan Wifvesson.

– Den eller de som hotar har ju hela tiden varit inriktade på en individ, en spelare, men i senaste hotet så finns det väl egentligen en text om att om man inte lyckas med det hotet, då kommer man hota andra spelare i allsvenskan, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

FC Rosengård har valt att informera ligaorganisationen Elitfotboll dam, EFD.

– Vi har informerat alla våra klubbar om läget och hur de ska gå tillväga för att hantera frågan. Vi tar det såklart på allvar i ligan. Det är ungefär det man kan göra just nu. Se till att alla är medvetna och att de informerar sina spelare och lokal polis och hanterar frågan på bästa sätt, säger EFD:s generalsekreterare Tomas Hoszek till tidningen.

Vilken typ av hot det rör sig om vill inte FC Rosengård gå in på. Även det nya hotet är polisanmält.

BK Häcken FF, det enda damallsvenska laget i Göteborg, kommenterar det nya hotet i en skriftligt kommentar.

”Vi kan bekräfta att vi tagit del av informationen från EFD och Rosengård i dag och vi har tidigare under säsongen haft en dialog med Rosengård i frågan, i samband med våra matcher mot dem. Men från vår sida har vi inget att kommentera till media när det gäller vårt säkerhetsarbete”, skriver pressansvariga Linn Ohlsson.

LÄS MER:Rosengårdsspelarna stoppas från intervjuer

ANNONS