Hundratals matcher akutflyttas i Gothia cup

Kraftiga regnfall har gjort 31 fotbollsplaner obrukbara. Nu måste flera hundra Gothia cup-matcher flyttas under onsdagen.
– Det är ett stort logistikpussel, säger Gothia cups presstalesperson Linn Ohlsson.

ANNONS
|

Gothia Cup står inför stora logistiska utmaningar efter att regnfall gjort 31 fotbollsplaner obrukbara. Sammanlagt måste uppemot 400 matcher flyttas under onsdagen.

Det är en utmaning och ett logistikpussel som Gothia cups presstalesperson Linn Ohlsson liknar med ett NASA-projekt.

– Det rör väldigt många matcher och planer så det är ett pussel där vi försöker att se till så att lagen inte får en för lång resväg, och hinner ta sig till sina matcher. Vi hanterar detta just nu i realtid och behöver även sköta logistiken och informera matchdelegat och domare, säger hon.

Det är framförallt planerna i Kvibergsområdet som blivit drabbade och är ospelbara, men det gäller även bland annat Åby, Gamlestadsvallen och Bergsjövallen.

ANNONS

Hur påverkar matchflyttarna spelschemat?

– Det är inget som jag vet nu. Vi jobbar enormt hårt med att lösa logistiken, och allt sker i realtid. Det kanske ser helt annorlunda ut om ett par timmar, säger Linn Ohlsson.

Matcherna flyttas till spelplatser både inom Göteborgs stad, men också till andra kommuner som exempelvis Partille. Redan under tisdagen informerade Gothia cup att flera matcher flyttas till både Landvetter och Mölnlycke, som Härryda-Posten var först att rapportera.

– Redan då kunde vi konstatera att vissa planer inte går att spela på i dag, och då kunde vi informera och planera för det. Men det har blivit värre nu, säger Linn Ohlsson.

Hon hälsar att den senaste informationen lättast går att få tag på via Gothia cups hemsida och app.

– Vi får be om sol, säger Linn Ohlsson.

LÄS MER:Palestinska laget fick hjälp av FN för att ta sig till Göteborg

LÄS MER:Så blir vädret under Gothia cup

LÄS MER:TV Tokyo ska få Gothia cup att slå i Japan

LÄS MER:En gripen efter bråk mellan Gothialag i Gamlestaden

ANNONS