IFK Göteborg illa ute – kryssade mot rivalen AIK

IFK Göteborg och AIK delade poäng i bottenmötet.
Ett resultat som gör att AIK i praktiken säkrar nytt kontrakt – medan det för Blåvitt väntar en ny ödesmatch mot Varbergs Bois i sista omgången.

ANNONS
|

Under måndagen spelade IFK Göteborg sin sista hemmamatch för säsongen – mot rivalen AIK på ett slutsålt Gamla Ullevi.

Då var det viktiga poäng som stod på spel. Både Blåvitt och AIK kämpar i botten av tabellen och behövde poäng för att undvika negativt kval.

I praktiken räckte en poäng för AIK – därför fick de jubla på slutsignal när det stod 1–1 på resultattavlan.

AIK dominerade – men Blåvitt tog ledningen

Första halvlek dominerades av AIK.

Trots det tog IFK Göteborg ledningen. Sebastian Ohlsson slog ett inlägg och AIK-spelaren Sotirios Papagiannopoulos styrde in den som ett självmål.

– Jag hann väl ändå bidra med något, konstaterar Ohlsson som tvingades kliva av skadad efter att ha gjort comeback.

ANNONS

– Det är frakturen i benet som jag har haft. Jag fick en liten smäll och trycket blev mer och mer. När jag haltar runt är det bättre att jag går av, säger Ohlsson.

Han fortsätter:

– Frakturen är läkt men det gjorde ont så det var bättre att kliva.

Kort efter Sotirios Papagiannopoulos misstag var han nära att sätta lite plåster på såren för sitt misstag. Bollen gick in i mål – men Omar Faraj nuddade bollen med handen och målet dömdes bort.

Drama väntar för Blåvitt

Efter många försök hittade AIK till sist en kvittering i andra halvlek. Taha Ayari dunkade upp 1–1 i nättaket från nära håll.

Därefter blev det mycket kamp på planen. Det märktes att båda lagen krigade för att vinna – dueller, knuffar och varningar delades ut till höger och vänster.

– Grattis till AIK för det var ett viktigt resultat för dem. Det var en jobbig match med många dueller och vi fick inte så mycket momentum och press på dem, säger IFK Göteborgs tränare Jens Askou.

Men fler mål blev det inte. Både IFK Göteborg och AIK hade svårt att komma upp i nivå och matchen slutade 1–1.

– Vi saknar kvalité i sista tredjedelen för att skapa stora chanser. Nu står vi här och det känns som en förlust även om det var en viktig poäng, säger Askou.

ANNONS

Nu väntar en riktig rysare för IFK Göteborg i sista omgången som spelas mot Varbergs Bois. Där kommer det att avgöras om Blåvitt får kvala eller klarar sig kvar i allsvenskan.

– Efter en väldigt dålig start på säsongen har vi haft en risk att hamna på någon av de tre sista platserna. Det tycker jag att vi har hanterat bra under långa perioder men vi har inte haft tillräckligt med kvalité offensivt för att göra mål. Vi måste se till att göra färre misstag och samtidigt jobba vidare med det vi har så att vi skapar mer offensivt, säger Askou.

Sebastian Ohlsson om sista matchen mot Varberg.

– Det blir som en final igen. Vi ska åka dit och vinna den matchen och stänga ner det här jävla året, säger Sebastian Ohlsson.

Så startade IFK Göteborg mot AIK

(4–3–3): Pontus Dahlberg – Emil Salomonsson (Anders Trondsen 46’), Gustav Svensson, Sebastian Hausner, Oscar Wendt – Kolbeinn Thordarson, Adam Carlén, Sebastian Ohlsson (Lucas Kåhed 37’) – Thomas Santos, Gustaf Norlin (Astrit Selmani 70’), Arbnor Mucolli.

LÄS MER:Idioti av spelarna att applådera eländet

ANNONS