Inget Barcelona i TV4

ANNONS
|

Barcelonas bortapremiär mot Racing Santander och två derbyn, ett i Madrid och ett i norr mellan Osasuna och Athletic Bilbao har hitintills utgått från TV4:s tablå. Än så länge finns heller inget besked om när konflikten är över. TV4 är dock optimistiska om sändningar redan nästa helg.

- Jag har varit i kontakt med bolaget vi har avtal med, Mediapro, och deras bedömning är att det här skall vara löst innan nästa helg, och det hoppas jag verkligen, säger TV4-sportens chef Hans Pekkari till TV4-sporten.

Bakgrunden är ett bråk mellan nuvarande rättighetsinnehavarna Prisa och bolaget som producerar matchbilderna, Mediapro. Prisa hävdar att Mediapro är skyldiga cirka 550 miljoner kronor för förra årets sändningar. Prisa har därför strypt sändningarna till Mediapro. Men bråket handlar också om framtiden. Mediapro har nämligen köpt rättigheterna till 17 av 20 klubbars matcher från och med 2009, något som Prisa vägrar att acceptera då de hävdar att det redan fanns ett avtal fram till 2012.

ANNONS

Prisa har däremot ingen konflikt med de andra rättighetsinnehavarna, spanska Canal +. Det innebär att två matcher (Sevilla-Getafe och Valencia-Villarreal) under helgen ändå TV-sänts i TV4:s kanaler.

ANNONS