Bild: MICHAEL ERICHSEN

Lisa Andebratt stor hjälte för Pixbo

Helt jämnt efter 60 minuter. Sedan klev Lisa Andebratt fram, prickade in sitt andra mål i matchen och skickade bonuspoängen till Pixbo.

|

Pixbo fortsätter att storma fram i tabelltoppen.

Mot Karlstad inkasserade Mölnlyckes stolthet ytterligare en vinst när värmlänningarna besegrades med 5-4 hemma i Wallenstamhallen.

Men det var en seger som satt långt inne.

Trots spelövertag och stor dominans i antal avslut (26-14) lyckades hemmalaget inte säkra vinsten förrän i förlängning.

Alicia Fylke spelade fram bollen till Lisa Andebratt som med sitt andra mål i matchen skickade in avgörandet.

Och det här var verkligen 25-åringens match.

Andebratt dominerade

Först spelade Andebratt fram Alicia Fylke till 1-0. I den andra perioden ökade forwarden sedan på sin egen poängproduktion med att pricka in 2-2. 24 sekunder efter kvitteringen var det åter dags att skriva in sig i protokollet när Andebratt agerade assningsläggare till Stephanie Boberg som satte bollen i nät fram till 3-2.

Karlstad kom förvisso tillbaka från underläge 2-3 och 3-4, innan Andebratt fick sista ordet och avgjorde i förlängningen.

Segern gör att Pixbo befäster sin plats som serieledare.

Efter 16 spelade omgångar har Per Tjusbergs lag spelat in 44 poäng. Mora, som har en match mindre spelad, är närmast jagande lag, fyra poäng bakom.