Pixbos Klara Loneberg inledde målskytte mot Mora. Arkivbild.
Pixbos Klara Loneberg inledde målskytte mot Mora. Arkivbild. Bild: PER WIKLUND

Pixbo förlorare efter förlängning i semifinal 1

Pixbo tog det första semifinalen till förlängning efter mål med en halvminut kvar av ordinarie tid. Men i förläningen var det Mora som avgjorde och kopplar greppet om semifinalserien.

|

En på förhand jämn semifinalserie inleddes i Mora under fredagen. Kais Mora tog emot Pixbo i den första semifinalen i bäst av fem matcher.

Pixbo inledde matchen bäst och tog ledningen med 1-0 elva minuter in i matchen genom Klara Loneberg.

Det blev den första periodens enda mål. I den andra perioden var det hemmalaget Mora som tog kommandot. Efter drygt fyra minuters spel kom 1-1 genom Louise Wickström. I samma period kom också Moras ledningsmål som innebar att hemmalaget vänt underläge till ledning. Fyra minuter efter kvitteringen satte Moa Gustafsson 2-1 till Mora.

– Jag tycker att vi har första perioden helt men i andra kommer de in i matchen mer, konstaterade Pixbos Lisa Andebratt till Eurosport inför tredje perioden.

I den tredje perioden jagade gästerna en kvittering. Och med målvakten ute och 29 sekunder kvar av perioden kom utdelningen. Alicia Fylke stod lägligt när passen kom från Denisa Ratajova och hon kunde enkelt sätta 2-2 och ta matchen till förlängning.

Väl i förlängningen tog det knappt fem minuter innan Mora-kaptenen Anna Wijk avgjorde i powerplay.

– Vi har fyra matcher till att kriga och det känns som att vi är uppe i en bra nivå nu, så det är ändå en bra känsla, säger Pixbos Caroline Adelöw till Eurosport.

1-0 i matcher till Mora och nästa semifinal spelas i Wallenstamshallen på söndag.

– Vi har bra energi i laget så en hemmamatch är inte fel, säger Adelöw.