Moras Johanna Hultgren och Pixbos Josefin Wålinder.
Moras Johanna Hultgren och Pixbos Josefin Wålinder. Bild: PER WIKLUND

Pixbo illa ute efter nytt förlängningsdrama

Pixbo behöver vinna tre raka matcher för att ta sig till final efter att Mora återigen vände och vann på övertid.

|

Pixbo föll på övertid i den första semifinalen i Mora i fredags. När det var dags för semifinal två, i Wallenstamhallen, krävdes återigen förlängning för att skilja lagen åt.

Precis som i fredagens match var det Klara Loneberg som inledde målskyttet och gav Pixbo ledningen, fyra minuter in i matchen. 1-0 stod sig perioden ut.

I den andra perioden tog det drygt två minuter innan gästerna Mora kvitterade genom Louise Wickström. Men Pixbos skulle gå ledande ur även den perioden. Med fem minuter kvar till paus sköt Denisa Ratajova 2-1 till hemmalaget, framspelad av Alicia Fylke.

– De stressar upp oss men vi kör på, men vi har för mycket lägen som vi missar. Vi vet att Mora kommer trycka på så vi måste bara fortsätta och sätta in bollarna, sa Fylke till Eurosport inför tredje perioden.

Och Mora tryckte på och kvitterade i början av den tredje perioden. Fylke såg till att Pixbo återtog ledningen igen men innan perioden var över hade Mora kvitterat igen och förlängning väntade.

Tre matchbollar för Mora

Det tog fem minuter, sedan avgjorde Malin Alkelöw till Moras fördel och precis som i den första semifinalen mellan lagen hade Mora vänt och vunnit.

– Vi slarvar lite, vi har mycket lägen som vi inte sätter dit. Det är aldrig roligt att åka på en förlust och speciellt inte nu för jag tycker vi har matchen i det stora hela. Men det gäller att sätta dit bollen, konstaterar Pixbos Isabell Krantz efter matchen.

Mora leder nu med 2-0 i semifinalserien och Pixbo är nu piskat att vinna tre raka matcher för att ta sig till SM-final.